Membrii comisiei parlamentare de ancheta in cazul Ministerului Turismului "isi propuneau, prin orice mijloace, inclusiv prin mijloacele specifice securitatii, (...) sa discrediteze un ministru al PD-L". Acuzatiile vin din partea ministrului Turismului, Elena Udrea, care a declarat in cadrul emisiunii "Stirea Zilei" de la Antena 3 ca inregistrarea discutiilor dintre membrii comisiei arata clar ca "oamenii pun la cale o executie politica".

Intrebata cu privire la modalitatea in care a fost realizata inregistrarea, Udrea a replicat ca "pe mine, ca subiect al acestor masinatiuni, ma intereseaza ca aceasta comisie este complet compromisa. Rolul ei este de a face un dosar penal". Motivul "complotului" organizat de "adversarii" sai politici: alegerile prezidentiale se apropie, iar Elena Udrea este unul dintre oamenii "loiali" presedintelui Traian Basescu, asa ca demiterea unui ministru democrat-liberal ar fi fost oportuna, a continuat ministrul Turismului.

"Nu contest comisia in sine, ci componenta ei, persoanele care s-au antepronuntat", a precizat Udrea. Referitor la atacul venit din partea colegului sau de partid Theodor Stolojan, care a afirmat in urma cu patru zile ca Elena Udrea cheltuieste "in neştire" banii publici, ministrul s-a declarat "mirata ca un economist de talia lui Stolojan a facut o afirmatie atat de superficiala".

Udrea: Propuneri de promovare au venit si de la Marius Tuca, Lucian Mandruta si chiar si de la TVR

In ceea ce priveste alocarea de catre Ministerul Turismului a 200.000 de euro pentru co-productia unei emisiuni Realitatea TV, Elena Udrea a declarat ca "la Ministerul Turismului toata lumea face propuneri de parteneriate. (...) Marius Tuca ne-a facut o propunere prin care sa facem un parteneriat cu Jurnalul National, care presupunea o expunere cu titlu pe prima pagina, advertoriale". "Au venit oferte si de la TVR si de la Lucian Mandruta de la Antena 3; inainte sa ne critice a facut aceasta oferta, in mai-iunie", a continuat ministrul.

Declaratiile ministrului au venit la trei zile dupa ce presa a dat publicitatii o inregistrare a discutiilor dintre membrii comisiei parlamentare de ancheta. "Protagonistii" inregistrarii ar fi Ludovic Orban, Adriana Saftoiu, Aura Vasile si un al patrulea membru al comisiei, care vorbesc despre cazul ministrului Turismului, acuzat ca a folosit un artificiu legislativ pentru a evita licitatia publica la contractele de publicitate. Dupa aparitia inregistrarii, Elena Udrea a anuntat ca nici ea, nici un alt angajat al ministerului nu se va prezenta in fata comisiei de ancheta si ca va formula plangeri penale pentru fiecare participant la discutie.