Premierul Emil Boc a vorbit, miercuri seara, la emisiunea "Tema zilei" (TVR 1) despre Legile Educatiei si cele ale Salarizarii si despre o posibila remaniere guvernamentala.

Emil Boc a declarat ca nu stie ca PDL sa fi adunat 1 mil de euro pentru campania prezidentiala dusa deTraian Basescu, dar s-ar bucura daca ar fi asa cu conditia sa fie in conformitate cu legile tarii. "In calitate de sef al partidului nu am stiinta despre astfel de sume si nu am discutat cu nimeni pe tema asta.", a declarat seful Guvernului.

Premierul a anuntat ca examenul de bacalaureat va avea, incepand cu anul scolar 2009-2010, trei probe scrise, prima obligatoriu la Limba si literatura romana pentru toti elevii, iar celelalte doua in functie de profil. De asemenea, in timpul ultimului an de liceu, elevii vor sustine teste de competenta, eliminatorii, la limba romana, o limba straina si in utilizarea calculatorului.

"Noi urmarim ca absolventii sa fie competitivi cand termina si nu sa fie depozitarii unor informatii pe care nu au ocazia sa le foloseasca", declara Emil Boc.

Premierul declara ca nu mai poate astepta dezbaterea in Parlament pe legile amintite deoarece lucruri merg extrem de incet in Comisiile de specialitate, chiar daca PDL si PSD au majoritatea parlamentara, recunoaste Boc.

Acesta recunoaste ca legile au numeroase carente, greseli si neconcordante, dar spune ca exista un departament care se ocupa numai cu aceste corelari si modificari tehnice pentru a scoate cea mai buna lege. "Avem o saptamana la dispozitie ca sa punem de acord forma cu fondul", spune Boc.

textul se actualizeaza