Emil Boc a fost prezent a doua seara la rand la postul public de televiziune unde a reiterat hotararea guvernului de a-si asuma raspunderea pe legile salarizarii si invatamantului. Boc a spus ca nu mai poate astepta o solutie venita de la Parlament deoarece s-ar depasi termenele stabilite in acordurile cu FMI iar Romania ar putea fi sanctionata prin pierderea finantarii acordate de aceasta institutie.

"Eu nu am aceasta dispozitie, ca in continuare sa merg pe mana acelora care spun ca tergiversarea, amanarea este solutia in aceasta tara. Ceea ce cred eu nu mai poate fi amanat este asumarea si data asumarii. Asupra acestor aspecte cred ca am decis si lucrurile vor merge mai departe. Dialogul social va fi in permanenta, pentru ca nu se opreste dupa adoptarea unei legi", a declarat premierul.

Premierul a fost intrerupt de mai multe ori de liderii sindicali prezenti in platou, acestia nefiind multumiti de argumentele aduse si de forma legilor.

Emil Boc spune ca asumarea pe aceste legi reprezinta si un test pentru actualul Guvern de a vedea daca mai au sprijin politic sau nu.

textul se actualizeaza