"Traian Basescu m-a mai rugat sa accept postul de prim-ministru cand s-a format coalitia PDL-PSD", a dezvaluit, joi seara, premierul desemnat Lucian Croitoru, invitat la Antena 3. El a mai acuzat faptul ca, in Romania, "nu a fost niciodata o cheltuiala eficienta in domeniul public, din cauza ca Guvern dupa Guvern s-a amanat o reforma esentiala".

Declaratiile lui Lucian Croitoru:

  • Foarte multe cheltuieli publice in Romania se fac fara a folosi criterii de eficienta, s-au acumulat in birourile publice foarte multi oameni.
  • Nu a fost o cheltuiala eficienta niciodata in Romania in domeniul public, pentru ca Guvern dupa Guvern s-a amanat o reforma esentiala. Si este firesc, pentru ca daca s-ar fi facut acest lucru s-ar fi tulburat fel si fel de interese.
  • Atunci cand a venit vorba despre restructurarea sistemului de salarii din Romania, s-au intampinat foarte multe dificultati: s-au opus sindicate, s-au opus politicieni. Din aceste motive, reforma a fost foarte mult timp amanata.
  • Poate reusesc sa conving partidele parlamentare sa-mi acorde votul in Parlament. Eu voi solicita inceperea consultarilor. Trebuie sa seduc partidele ca sa ma sustina. Am la dispozitie aproximativ 10 zile. Daca voi reusi, bine, daca nu, intra in functiune procedurile politice din Romania.
  • Am fost desemnat de presedintele Romaniei, pentru ca aceasta este regula, si voi depune toate eforturile pentru a obtine sprijinul partidelor politice. Deocamdata, asa sunt jocurile. Presedintele Romaniei desemneaza un premier.