PNL si PSD nu vor ca Romania sa aiba un Guvern pana pe 6 decembrie, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase (PD-L), intr-un interviu pentru RFI. Anastase sustine ca “responsabili cu scandalul” sunt Mircea Geoana si Crin Antonescu.

"Eu imi doresc ca domnul Croitoru impreuna cu Guvernul sau si programul de guvernare sa treaca de Parlament. Evident ca am rezervele mele in ceea ce priveste sansele acestui Guvern, pentru ca pe fond, substratul gestului politic al celor trei, doua partide in mod special, PNL si PSD este cu totul altul. Este pentru prima oara cand alegerile prezidentiale sunt decalate de cele parlamentare, cand in mod normal rolul partidelor politice ar trebui sa fie unul diminuat si in mod normal candidatii sa fie cei care sa fie in competitie", a afirmat Anastase.

"PNL si PSD nu isi doresc ca Romania sa aiba Guvern pana pe sase decembrie. Din punctul lor de vedere este doar o modalitate ca cele doua partide sa joace in aceasta campanie electorala, nu-i intereseaza daca medicamentele au cu ce sa se plateasca, daca sunt bani de salarii, de pensii, asta-i mai putin relevant pentru PNL si PSD. In momentul asta, dumnealor spun: mergem pana la capat, ne intereseaza doar un singur lucru, pozitia de presedinte", a precizat politicianul democrat-liberal.

Anastase a spus, de asemenea, ca PD-L a avut un candidat pentru postul de premier, contrazicand informatiile aparute in presa care sustineau ca nu a existat niciun candidat din partea democrat-liberalilor. "In momentul in care nici unul dintre colegii mei nu a dorit sa faca public numele omului, cel mai simplu e sa spui ca nu exista. Pe noi, ceea ce ne intereseaza in momentul acesta este ca Romania sa aiba un Guvern in toate puterile sale", a afirmat ea, adaugand ca PD-L a avut "chiar doi candidati. Pe unul l-am facut public imediat, e vorba de Emil Boc".