Candidatul PNL la prezidentiale, Crin Antonescu, a declarat la "Stirea zilei" (Antena 3) ca Ion Iliescu este de apreciat pentru ca in anii '90 nu a pus armata sa impuste oameni in Piata Universitatii.

Acesta l-a atacat apoi pe seful statului spunand ca nu vrea sa-si imagineze ce ar fi facut Traian Basescu daca conducea Romania atunci "stiind ca acesta nu suporta criticile, nu suporta o majoritate parlamentara potrivnica".

Liderul PNL a mai spus ca traseul lui Ion Iliescu de la partidul comunist la cel al unui politician care a ajuns sa lupte pentru Constitutie si pluralism genereaza "optimism din punct de vedere antropologic" si este "un efort care merita salutat".

Antonescu nu a ezitat insa sa se distanteze de Iliescu spunand ca nu are nimic in comun cu acesta "spre deosebire de Mircea Geoana care si-a depus candidatura de mana tot cu 'bunicuta' dupa ce a promis sa reformeze partidul".

Candidatul PNL a declarat ca vrea sa fie presedinte pentru un singur mandat pentru a nu se spune ca urmareste "alte scopuri" si crede ca romanii nu au nevoie de "un presedinte pacifist, ci mai degraba de unul care sa nu fie scandalagiu".