"PSD trage de timp si trage din timpul tarii, social-democratii conduc o operatiune de gherila", a declarat la RFI Romania europarlamentarul PDL Traian Ungureanu. El comenteaza astfel situatia de pe scena politica de la Bucuresti, in contextul in care PSD, alaturi de PNL si UDMR au anuntat ca vor vota impotriva Guvernului Croitoru, miercuri, 4 noiembrie, in Parlament.

  • "Romania este intr-o situatie economica delicata, legatura cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana trebuie sa functioneze bine. O veriga vitala este un Guvern stabil si competent. Avem Guvernul, il vom avea in fata si cred ca de aici decurge necesitatea unui vot pozitiv pentru un Guvern de care Romania are nevoie".

Eurodeputatul democrat-liberal crede ca audierile ministrilor desemnati din comisiile parlamentare au fost o parodie:

  • "Audierile din comisiile parlamentare nu au fost audieri, au fost un exercitiu inutil si parodic in acelasi timp, nu cred ca cineva isi face iluzii. Ministrii audiati au fost respinsi de parlamentari care cred ca nici macar nu s-au chinuit sa auda explicatiile ministrilor desemnati".

Traian Ungureanu califica Guvernul propus de Lucian Croitoru drept "coerent".

  • "Guvernul Croitoru este coerent, care are doua argumente: pe de o parte, competenta economica si financiara evidenta, incepand de la varf, de la primul-ministru, un om pe care mediile financiare, mediile bancare il vor primi cu o respiratie de usurare si doi - experienta unor ministri care au fost testati, asupra carora nu mai avem indoieli daca vorbim de Vasile Blaga, de Sulfina Barbu. Cred ca aici nu mai avem ce audia si ce analiza, stim ce pot acesti ministri".

Traian Ungureanu spune ca daca Executivul propus de Lucian Croitoru nu trece de Parlament, situatia politica si economica a Romaniei se va agrava.

  • "Inaintam asa, intr-o criza economica si politica din ce in ce mai adanca, putem sa trecem si de luna decembrie si sa ne trezim in ianuarie intr-o situatie financiara si economica limita, pe care un Guvern va trebui sa o repare, indatorandu-se. Indatorarea unui Guvern inseamna si indatorarea populatiei. Asadar, eu cred ca PSD care conduce aceasta operatiune de gherila, care trage de timp si trage din timpul tarii trebuie sa puna capat acestui joc si sa voteze pentru Guvernul Croitoru sau sa recunoasca in mod deschis ca are planuri ce nu au nici o legatura cu Romania", a conchis eurodeputatul PDL.