Mihai Tanasescu a declarat la The Money Channel ca prezenta la Bucuresti a FMI, a Comisiei Europene (CE) si a Bancii Mondiale (BM) denota un sprijin clar al finantatorilor vis-a-vis de Romania. “Componenta politica este importanta, daca Guvernul Croitoru trece, este un lucru foarte bun, mergem mai departe, prezentam legea bugetului in Parlament, daca nu, discutiile continua”, a spus Tanasescu.

Reprezentantul Romaniei la FMI spune ca sunt probleme legate de respectarea Constitutiei, legate de actele normative care trebuie sa stea la baza constituirii bugetului, dar crede ca se pot gasi unele solutii, ca, odata cu plecarea misiunii, sa spunem ca am agreat si mergem mai departe.

“Atragerea fondurilor europene trebuie sa fie un consens la nivel national pentru a arata UE dar si Romaniei ca vrem sa lasam ceva in urma, ca vrem sa construim ceva care sa aduca plus de valoare adaugata”, spune Tanasescu care este convins ca indiferent de rezultatul negocierilor din aceste zile, acordul cu FMI, CE sau BM continua.

Noi disponibilizari in sectorul bugetar

Restructurarea sectorului bugetar nu va putea fi facuta fara disponibilizari, iar acest lucru se va intampla, cel mai probabil, anul viitor, a declarat, luni, la Realitatea Fm, reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, Mihai Tanasescu.

Mihai Tanasescu spune ca doreste sa faca un apel la intelepciunea magistratilor Curtii Constitutionale, de al caror verdict, ce ar urma sa fie pronuntat luna viitoare, depinde soarta celor trei legi pentru care Cabinetul Boc si-a asumat raspunderea in Parlament, a caror adoptare este prevazuta si in acordul cu FMI: legea salarizarii unitare, legea privind reorganizarea agentiilor guvernamentale si legile educatiei.

Mihai Tanasescu a mai adaugat ca nu este de acord cu redirectionarea banilor destinati investitiilor catre plata salariilor si a pensiilor.