Invitat la Antena 3, fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu a declarat ca "prin jocurile interne pe care le face, Traian Basescu urmareste sa pastreze Guvernul Boc pana la alegerile prezidentiale". Acesta a mai precizat ca in ultimii ani, in Romania a fost creata o stare permanenta de scandal care a izolat tara pe plan international.

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu sustine ca ce se intampla in momentul actual pe scena politica din Romania este ca un examen pentru cei ce candideaza pentru functia de sef al statului si crede ca Traian Basescu a dat un "prost examen prin maniera prin care acesta s-a comportat".

"Intentia lui Traian Basescu a fost sa prelungeasca aceasta situatie de improvizatie, pentru a putea pastra Guvernul Boc pana la alegeri. Acest exercitiu de lipsa de demnitate si de lipsa de respect fata institutiile statului si de Constitutie nu o sa-i aduca folos domnului Basescu", a declarat Ion Iliescu.

Iliescu a mai adaugat ca in Romania a fost creata o stare permanenta de scandal care a izolat tara pe plan international. "Ultimii cinci ani, din pacate, au fost pierduti pentru noi, si cu totii asistam la degradarea climatului politic", a precizat Ion Iliescu.