Dinu Patriciu a incercat sa explice la "Ora de foc" (Realitatea TV) natura relatiilor sale cu Sorin Ovidiu Vantu si vizita facuta la sediul fundatiei sale de catre Adrian Nastase, SRS si Theodor Melescanu.

Patriciu spune ca l-a sunat pe SOV acum cativa ani ca sa obtina numarul producatorului unei emisiuni de pe Realitatea TV ca sa-i dea replica 'semiministrului care spunea numai prostii'. De atunci, spune Dinu Patriciu, se mai intalneste cu SOV la o cafea, dar nu discuta politica si nu pun la "cale tot felul de lucruri asa cum minte comunistul Basescu".

Despre vizita mult discutata in presa, omul de afaceri sustine ca a fost vizita unor prieteni unde nu s-a discutat politica. "Am discutat doar cu prietenul meu Melescanu despre situatia grava a Romaniei si despre imaginea dezastruoasa pe care o avem in strainatate din cauza acestui Basescu care starneste uimirea UE ca acest 'Lukasenko' se afla in fruntea unei tari UE. Am discutat si despre situatia economica", spune Patriciu.

Miliardarul a calificat PDL ca fiind un "partid de stanga condus de un comunist" despre care crede ca daca ar ajunge presedintele Romaniei "am trece prin cea mai neagra criza din istoria noastra".

SOV. Nu vreau Posta. Nastase a fost cel mai bun premier

In emisiune a intervenit si Sorin Ovidiu Vantu care a negat informatiile aparute pe HotNews.ro si a atacat cele declarate de Traian Basescu.

Nu am discutat nimic din cele declarate de Basescu... Felicitari domnului Basescu ca a reusit sa-si faca o sectie de informatii on-line. In ciuda acestor informatii voi continua sa ma intalnesc cu oameni de afaceri, politicieni etc... Recunosc si intalnirile avute cu Geoana", a declarat SOV.

Acesta a "felicitat" jurnalistii pentru informatiile obtinute si sustine ca el nu face presiuni asupra jurnalistilor din trustul lui de presa, "dovada ca in trust exista oameni care il indragesc pe Traian Basescu precum sunt si ziaristi care nu-l agreeaza".

SOV spune ca nu isi foloseste influenta fiindca nu are niciun favorit la prezidentiale "din moment ce favoritul sau" Crin Antonescu a iesit din cursa.

Acesta sustine ca nu a discutat despre preluarea Postei Romane fiindca el "nu cumpara cladiri, adunaturi de mortar si ciment".

Intrebat ce a vrut sa spuna prin sintagma "o conducere cretina", SOV i-a spus moderatoarei Oana Stancu: "tocmai vi s-a redus salariul cu 50%". Un moment de liniste in studio dupa care Vantu a risipit confuzia creata: "nu, nu acum ma refer ci cand am facut reducerile. Si asta s-a intamplat din cauza unei conduceri economice si politice iresponsabile". Acesta a apreciat ca cel mai bun premier pe care l-a avut Romania a fost Adrian Nastase.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu s-a intalnit la resedinta sa din strada Paris cu Dinu Patriciu, potrivit unor surse HotNews.ro. Contactat telefonic, Sorin Ovidiu Vantu a declarat ca s-a intalnit in aceasta dimineata cu Dinu Patriciu pentru a discuta "oportunitati de afaceri". Vantu a refuzat sa dea detalii, precizand insa ca n-a discutat despre o eventuala vanzare a trustului Realitatea catre Dinu Patriciu. Intalnirea Vantu-Patriciu are loc dupa ce politicieni ca Adrian Nastase si Theodor Melescanu s-au intalnit luni cu omul de afaceri liberal.