Prezent joi seara la Realitatea TV, omul de afaceri Dinu Patriciu a comentat imaginile din campania din 2004 in care Traian Basescu pare ca ar fi lovit un copil. "Sunt un martor lipsit de credibilitate datorita adversitatii simtite fata de Traian Basescu. Marturisesc ca ma bucur foarte tare ca a aparut aceasta caseta pentru ca da o anumita imagine despre acest scelerat". Patriciu, care a declarat in premiera miercuri seara - tot la Realitatea TV - ca il uraste pe Basescu din cauza lovirii unui copil, sustine ca a fost martor la scena desfasurata in 2004. Intrebat de ce nu a vorbit despre incident inainte de prezidentialele din 2004, Patriciu a declarat ca la acel moment credea ca Basescu nu are nici o sansa sa ajunga presedinte.

Declaratiile omului de afaceri Dinu Patriciu:

  • Sunt un martor lipsit de credibilitate datorita adversitatii simtite fata de Traian Basescu.
  • Acel copil, care nu era un aurolac, a strigat la un moment dat "Traiasca Iliescu!". Lumea din jur a ras. Au trecut cateva zeci de secunde pana la episodul prezentat in imagine. Traian Basescu l-a lovit de doua ori. In primul episod l-a lovit in plex cu dosul mainii. Al doilea episod este cel din imagini.
  • Ca si la prima lovitura, acel copil nu stia prea bine ce i se intampla. Prima lovitura a fost ceva mai usoara decat cea de-a doua.  Marturisesc ca ma bucur foarte tare ca a aparut aceasta caseta. Pentru ca da o anumita imagine despre acest scelerat.
  • Va marturisesc, aseara cand am relatat intamplarea in public, am facut-o in speranta ca de undeva, poate, va aparea aceasta caseta.
  • In 2004 nu aveam proba. Atunci am cautat-o, dar nu am gasit-o.
  • Langa mine, pe scena, se mai aflau cateva persoane. Un domn pe nume Florin Anghel, un domn pe nume Severin, dl Theodor melescanu, Calin Popescu Tariceanu si sotia sa
  • Stiu ca se pot construi teorii ale conspiratie cum ca as fi avut caseta si ca eu am dat-o presei. Dar eu nu o aveam, ci stiam doar de ea. Si am sperat ca va aparea.
  • Atunci, pe loc am incercat sa obtin inregistrarea. Am vorbit cu patronul acelei televiziuni din Campina. Chiar in aceeasi seara. Tin minte ca as fi vrut sa am aceasta proba, si va dau cuvantul meu de onoare ca daca as fi avut-o, ar fi aparut atunci. Toti prietenii mei pot depune marturie ca le-am tot povestit acest episod.

Contactat telefonic, liderul PNL, Crin Antonescu a declarat:

  • Eu cred ca imaginile nu sunt trucate, dar nu are importanta ce cred eu. Nu are rost sa discutam daca este sau nu trucaj. Sunt pur si simplu ingrozit, nu de caseta, ci de reactia din aceasta seara a presedintelui care il incrimineaza complet.
  • Un om normal, cat de cat educat, care vrea sa fie presedinte de stat in Europa ar fi trebuit sa spuna: "Eu nu am lovit niciodata in viata mea un copil". Acesta era raspunsul care putea sa legitimeze un om normal. Nu am spus ca imaginile sunt reale, dar reactia nu a fost una normala.