"Domnul Basescu nu ar trebui sa deschida gura despre Revolutie. Domnul Basescu a fost un privilegiat al regimului comunist, poate fi considerat chiar un nomenclaturist", a declarat prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, intr-un interviu pentru RFI Romania. Miercuri dimineata, presedintele Traian Basescu a acuzat "aroganta" unor politicieni ce au mers marti la Timisoara "fara sa arate ca respecta valorile Revolutiei".

Iata declaratiile facute de Ludovic Orban pentru RFI Romania:

  • Domnul Basescu nu ar trebui sa deschida gura despre Revolutie. Domnul Basescu a fost un privilegiat al regimului comunist, poate fi considerat chiar un nomenclaturist. Intreaga atitudine a domniei sale il face complet lipsit de legitimitate in a vorbi despre toata mentalitatea anti-comunista, de tot spiritul Revolutiei romane. Dintre cei care au semnat la participarea acelui accord (de la Timisoara – n.r.), Crin Antonescu, Gheorghe Ciuhandu, Klaus Johannis nu au fost nici macar membri ai Partidului Comunist, iar in ceea ce-l priveste pe Mircea Geoana, era un tanar membru al Partidului Comunist, fara nici un fel de functie.
  • Nici un prim-ministru nu are nici o garantie ca va avea un mandat intreg, in momentul in care este instalat. Depinde de modul in care conduce Guvernul, depinde de performanta Guvernului pe care-l conduce, de masura in care aplica programul de guvernare. La inceput de mandat, in mod evident, Klaus Johannis are toate datele necesare, pentru a beneficia de increderea noastra, iar programul de guvernare care va fi gandit si echipa guvernamentala pe care o va conduce va fi gandita pentru un mandat pana in 2012, asa cum este normal si firesc, pentru ca Romania are nevoie in cel mai inalt grad de stabilitate politica, de stabilitate guvernamentala, de coerenta in actul de guvernare, care nu poate fi asigurata decat in mod evident de un Guvern care sa exercite puterea publica un mandat. Sigur, nu mai avem de-a face cu un mandat complet, o sa avem un mandat de trei ani de zile, dar in trei ani de zile se pot vedea roadele unor masuri guvernamentale care sa atace problemele structurale ale economiei si ale societatii romanesti. Nu avem nici un plan B. Mircea Geoana va fi presedintele Romaniei.