Exista o anumita nemultumire in PD-L fata de modul in care au fost impartite ministerele, dar Guvernul are sprijin masiv in interiorul partidului, a declarat vice-presedintele Valeriu Stoica intr-un interviu pentru RFI. Politicianul a mai afirmat ca raspunderea asumata de actuala conducere a PNL de a nu intra in Guvern cu PD-L se va deconta la un moment dat.

  • "Este firesc sa existe discutii intr-un asemenea moment important. Aceste discutii sunt facute insa in cadrul democratic al partidului, ele primesc solutii potrivit procedurilor noastre interne. Oricata nemultumire ar exista la un moment dat fata de anumite solutii privind componenta Guvernului, important este ca in interiorul partidului exista o sustinere masiva pentru acest Guvern. Tensiune e prea mult spus. Repet, au existat discutii firesti, pentru ca intotdeauna cand e vorba de formarea Guvernului exista idei, sugestii, propuneri si nu intotdeauna poti sa dai satisfactie tuturor ideilor si propunerilor, ca urmare exista si o anumita nemultumire, dar important este daca in ansamblu exista sustinere din partea partidului. Aceasta sustinere este indiscutabila”.

Despre refuzul PNL de a intra la guvernare:

  • “Imi manifest inca o data regretul ca Partidul National Liberal a refuzat sa participe la guvernare - am in vedere in primul rand conducerea actuala a Partidului National Liberal - este o uriasa raspundere pe care aceasta conducere si-a asumat-o. Pentru a doua oara, PNL refuza sa participe la o guvernare de dreapta - a facut-o pentru prima data in decembrie anul trecut, o face pentru a doua oara in decembrie acest an. Nu am nici o indoiala ca aceasta raspundere a actualei conduceri se va deconta la un moment dat. Eu sper ca va veni vremea cand PNL isi va gasi locul in mod firesc alaturi de Partidul Democrat Liberal intr-o guvernare de dreapta si ma gandesc ca atunci intr-adevar vom avea o majoritate confortabila. Deocamdata, in conditiile date, nu am avut incotro. Avem o majoritate fragila, dar important este ca in acest Guvern se regasesc nu numai membri PDL si membri UDMR, exista si independenti. Cred ca exista un aport substantial de competenta profesionala in acest Guvern, este un atuu pentru perioada foarte dificila care urmeaza".