Traian Basescu a fost prezent marti seara, asa cum a promis inainte de alegeri, in direct la OTV-ul lui Dan Diaconescu. Emisiunea a avut mai mult o desfasurare de sarbatoare, seful statului a spus bancuri, a vorbit despre femei si despre preferintele muzicale si gastronomice. Traian Basescu a vorbit insa si despre reforma invatamantului si disponibilizarile din acest sector avertizand ca daca se va face si reforma curriculara, exista posibilitatea unei disponibilizari mai ample.

Despre reforma in educatie

"Deci, astazi s-a intamplat un eveniment, as spune, pentru sistemul de educatie, un eveniment despre care eu am vorbit in campanie si anume, reforma sistemului de educatie. Daca ati observat, reducerea celor 15 mii de posturi nu este legata pur si simplu de reducerea administrativa, ci ea decurge din sistemul de finantare. S-au stabilit norme de cost pe elev, iar dascalii vor fi platiti din banii pe care ii incaseaza" a declarat Train Basescu.

Seful statului a continuat dand exemplu ca pentru oras, la gimnaziu, se aloca 2857 de lei de elev pe an, iar in mediul rural 3494 de lei pe an. Din acesti bani profesorii isi incaseaza salariile, sporurile si indemnizatiile, tot ce au de primit. "Asta va obliga scolile la comasare. Va obliga, pe de alta parte, eliminarea nu a profesorilor titulari, ci a suplinitorilor", a mai declarat acesta.

Disponibilizarile pot fi mai ample

Daca se va face si reforma curriculara, exista posibilitatea unei disponibilizari mai ample, "pentru ca aici este si ceea ce eu am acuzat deschis si in campanie si inainte de campanie, acea cardasie intre politicieni si liderii de sindicat" a avertizat seful statului.

Acesta sustine ca In loc sa se faca o reforma curriculara, s-au mentinut 13-14 obiecte la copii, la liceu, in asa fel incat sa asigure tuturor catedre. "Ori, interesul nu este sa asiguram catedre in sistemul de educatie, ci sa invete copilul ce trebuie", a incheiat Traian Basescu.

Am insistat pentru ministrul de Externe si pentru cel de Finante

Traian Basescu a declarat la OTV c anu i-a impus lui Emil Boc ce ministri sa numeasca ci doar a insistat pentru ministrul de externe si pentru ministrul de finante.

"A fost o optiune pe care i-am propus-o primului ministru, am insistat pentru ministrul de finante, i-am propus primului ministru, domnia sa a decis asta, am spus ca voi da oarecare atentie ministrilor care fac parte din CSAT../ Eu nu il uit pe Vladescu cand a fost foarte corect in CSAT, ceea ce l-a si dus la pierderea portofoliului atunci cand s-a pus problema retragerii trupelor din Irak. Si dintre liberali, ministrul Vladescu si ministrul de externe Ungureanu, la acea vreme au spus: 'Nu se poate, este o eroare politica sa plecam inainte de a ne termina misiunea in Irak'. L-am considerat un om fair-play care pune interesul national deasupra jocurilor de partid, si-a motivat preferinta Traian Basescu.

Esecul dvs este ca nu ati gasit-o pe Elodia, dar amandoi trebuie sa continuam

Dan Diaconescu a sporit momentul lacrimogen al emisiunii aratand felicitarea primita de ziua sa de la presedintele Basescu si a citit textul de pe ea neuitand sa avertizeze "ca e in direct si ca totul e spontan, iar presedintele nu se astepta la asta". "Esecul dvs este ca nu ati gasit-o pe Elodia, dar amandoi trebuie sa continuam, la multi ani!", a fost urarea de la multi ani a sefului statului pentru omul de televiziune.