Deputatul social-democrat Mugurel Surupaceanu, care a depus in Parlament o propunere legislativa pentru instituirea unui impozit anual pe averile mai mari de 500.000 de euro, a explicat la RFI Romania ca proiectul de lege prevede si anumite deduceri. "Sumele din conturile curente nu vor fi impozitate", precizeaza parlamentarul.

„Anumite cheltuieli care se fac cu aceste bunuri, si ma refer aici in special la cheltuielile de reparatii cu bunurile mobile sau imobile, de exemplu cu masinile sau cu cladirile, asigurarile care se platesc cu aceste bunuri, impozitele si taxele care au fost deja platite se scad si acelea… Deducerile se vor scadea din valoarea averii, apoi ce rezulta se va impozita cu 0,5% daca depaseste suma de 500.000 de euro”, a spus Surupaceanu.

Deputatul social-democrat a mai atras atentia ca “nu doresc sa impozitez sumele din conturile curente care sunt in tara pe cand in Franta se impoziteaza, ori s-au impozitat si au determinat la un moment dat un efect -sa-i spunem negativ – si au plecat foarte multi bani din bancile franceze in paradisuri fiscale sau in alte banci din strainatate”.

De asemenea, in declaratia sa pentru RFI, Mugurel Surupaceanu a aratat ca „valoarea de 500.000 de euro este una care este bine corelata cu realitatea noastra din teren.”