Vor fi doua batalii decisive cu echipa Frantei, in care Romania pleaca cu sansa a doua, a declarat duminica selectionerul Razvan Lucescu, dupa tragerea la sorti a Campionatului European de fotbal din 2012. Antrenorul nationalei a tinut sa precizeze ca, in ciuda valorii superioare a jucatorilor francezi, este increzator, dupa ultimele rezultate din meciurile directe. Increzator in sansele tricolorilor este si Emeric Ienei. Fostul antrenor al Stelei spune la RFI Romania ca un atu in favoarea Romaniei ar putea fi mentinerea lui Raymond Domench in functia de selectioner al Frantei.

"Calificarea se joaca intre Franta si Romania, dar rezultatele indirecte pot influenta ierarhia acestei grupe. Romania poate chiar sa invinga Franta daca Raymond Domenech va ramane selectionerul cocosului galic. Nu vreau sa spun ca este un selectioner slab, dar este un antrenor conflictual. In fotbal nu exista conflicte, ci intelegeri si o relatie de parteneriat intre antrenor si jucator. Domenech este antrenorul care a intrat in conflict atat cu jucatorii, cat si cu spectatorii din tribuna", a precizat la RFI Emeric Ienei.

Intrebat daca exista echipa nationala fara Adrian Mutu si Cristian Chivu - avand in vedere ca cei doi sunt primul suspendat pentru suspiciune de dopaj, iar al doilea accidentat - Emeric Ienei afirma ca este posibil ca, in ciuda absentei celor doi jucatori emplematici pentru nationala, sa existe performanta la echipa reprezentativa.

"Am auzit ca presa franceza a scris ca Franta a picat bine cu Romania pentru ca ar fi cea mai slaba din grupa a doua valorica. Vreau sa va spun, referitor la reprezentativa franceza, ca este condamnata anonimatului atat timp cat la timona este Domenech. Referindu-ne totusi la echipa lui Razvan Lucescu, este greu sa facem performanta adevarata fara un numar important de jucatori de reala valoare", a comentat Enei.

In afara de Franta, Romania va intalni in grupa de calificare la turneul final din 2012 pe Bosnia-Hertegovina, Belarus, Albania si Luxemburg. Campionatul European din 2012 va fi organizat de Polonia si Ucraina.