Recentele declaratii ale minstrului Sebastian Vladescu au fost din nou dezbatute in aceasta seara la Realitatea Tv in cadrul emisiunii "Ora de foc". Daca reprezentanta PDL-ului "jura" ca partidul din care face parte nu a discutat niciodata despre anularea alocatiilor, impozitarea pensiilor mari sau a produselor agricole, daca Ludovic Orban a vorbit mereu pe langa subiect, cea care a atacat 'direct' problema si cu zambetul pe buze a fost Andreea Marin Banica.

Mimand o atentie extrema la tema discutiei Andreea Marin Banica si-a rostit discursul, a venit cu o propunere de bun simt si a anuntat ca nu mai poate sta la dispozitia moderatorilor fiindca "eu mi-am spus parerea si vreau sa-mi petrec o jumatate de ora inainte de culcare cu copilul meu".

Ambasadorul UNICEF al Bunavointei pentru Romania s-a declarat categoric impotriva anularii alocatiei pentru copiii ce provin din familii mai instarite spunand ca "alocatia este un drept al copilului si nu al parintelui. Aceasta a atras atentia ca acordarea acestui ajutor financiar numai familiilor fara posibilitati va "pune stampila saraciei" pe acei copii.

Cunoscuta vedeta a venit si cu o propunere interesanta spunand ca ar trebui introdusa o reglementare prin care mamele cu posibilitati sa poata dona alocatia respectiva unor copii ai caror parinti sunt lipsiti de mijloace materiale.

"Dupa ce am nascut putea avea acea alocatie postnatala pentru cei doi ani de dupa nastere. Primul meu gand a fost ca am cu ce sa imi cresc copilul si nu are rost sa aplic, mai ales ca sunt atatia oameni care au nevoie de bani. Nu m-am gandit nicio clipa la acea vreme ca as putea sa accesez acei bani, sa ii iau ca pe un drept al meu si sa ii donez unei mame ce o duce mult mai greu. Asa ar fi fost corect, dar nu am facut-o. Dar poate ca alte mame ar fi facut astfel", a declarat Andreea Marin.

Money.ro a publicat luni un interviu cu ministrul Finantelor, in care acesta declara ca toate pensiile ar trebui impozitate in Romania, motivand ca "intr-un stat civilizat, orice venit se impoziteaza". Sebastian Vladescu a declarat ulterior ca nu intentioneaza sa impoziteze pensiile, cu exceptia celor mari, care se impoziteaza deja, si nici sa organizeze o dezbatere publica pe aceasta tema. Si premierul Emil Boc a spus luni ca "nu se pune problema impozitarii pensiilor".