Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, la TVR, ca a discutat, miercuri, cu Marian Sarbu, iar acesta i-a spus ca deocamdata nu pleaca din partid dar ca are o anumita problema de raportare la formatiunea social-democrata.

"Am vorbit astazi cu Marian Sarbu. Mi-a spus ca deocamdata nu pleaca din PSD, dar ca vrea sa discutam pentru ca are o anumita problema de raportare la partid", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a spus ca va mai discuta cu Sarbu si in zilele urmatoare. Precizarile vin dupa ce presa a relatat ca si Marian Sarbu a purtat discutii pentru a se alatura independentilor.

Senatorul Cristian Diaconescu a demisionat miercuri din PSD si s-a alaturat grupului independentilor.

Victor Ponta si-a continuat apoi turul televiziunilor la Realitatea TV unde a vorbit despre plecarea lui Cristian Diaconescu din partid, despre mentinerea lui Mircea Geoana ca presedinte al Senatului si despre cariera bancara a lui Ionut Costea, cumnatul fostului presedinte al PSD.

"Regret plecarea lui Cristi Diaconescu. Imi doresc si mai mult sa vad ce s-a intamplat. Daca Cristi va pronunta numele unui membru PSD care a facut presiuni pe el va promit ca-l vom da afara din PSD. Eu nu cred insa ca un om ca el ar fi santajabil", a declarat Victor Ponta care crede ca cei care au plecat in ultimele zile din PSD "au fost promisi de dinaintea Congresului".

Presedintele PSD mai spune ca nu are nicio problema ca Mircea Geoana sa ramana presedintele Senatului si l-a atacat discret pe cumnatul acestui, Ionut Costea, presedintele Eximbank, despre care a spus ca-i ureaza succes in cariera bancara dar sa nu se bazeze pe sprijin politic, "fiindca o cariera politica e altceva".