Partidul National Liberal ar putea fi chemat la guvernare pana in anul 2012, declara, la RFI, prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, candidat la presedintia formatiunii. El precizeaza ca liberalii s-ar intoarce la putere, dar nu in orice conditii.

"Orice partid are ca obiectiv participarea la guvernare, pentru ca aceasta participare la guvernare da masura valorii partidului respectiv si ofera sansa aplicarii ideilor, principiilor, valorilor si programelor pe care le elaboreaza partidul respectiv", a afirmat el, subliniind insa ca "PNL nu poate sa intre oricum la guvernare".

Conditiile liberalilor sunt legate de negocierea unui program de guvernare in conformitate cu "asteptarile, interesele si aspiratiile celor care sustin Partidul National Liberal" si de "o reprezentare guvernamentala care sa fie o garantie pentru punerea in practica a acestui program de guvernare".

Ludovic Orban a adaugat ca el nu a respins "din start" orice posibilitate de a negocia participarea la guvernare. "Este posibil ca pana in 2012 sa apara din nou posibilitatea ca Partidul National Liberal sa fie chemat la guvernare, cu atat mai mult cu cat se vede clar ca actualul Guvern nu este capabil sa gaseasca solutii potrivite pentru problemele cu care se confrunta societatea romaneasca si economia romaneasca", a sustinut prim-vicepresedintele PNL.

El a notat insa ca "experienta trista" a celor doi ani de guvernare cu Partidul Democrat constituie "un handicap extrem de mare si o frana in orice fel de deschidere sau de negociere".