Primarul Craiovei, Antonie Solomon, arestat pentru fapte de coruptie, ar trebui sa se suspende din PDL, nu sa astepte sa ia partidul o decizie, a declarat la RFI vicepresedintele Cezar Preda. Formatiunea sufera deja din cauza acestui scandal, a afirmat Preda.

Descarca fisierul audio in format MP3

  • "Intotdeauna un partid este afectat in momentul in care unul dintre reprezentantii sai in plan local sau national intra sub incidenta legii. Nu putem nega faptul ca suntem afectati, pentru ca asa cum am clamat de ani de zile ca justitia trebuie sa-si faca treaba, ea si-o face acum si daca prin aceasta activitate a organelor statului sunt afectati si oameni politici, asta-i un lucru bun. Pentru noi nu e un lucru bun, pentru ca sunt oameni de-ai nostri care sunt in asemenea situatii, dar asta este viata. Prea mult am spus ca in Romania politicienii sunt mai presus de lege si pentru asta am suferit si rigorile Europei. Acum, justitia isi face treaba. Faptul ca sunt de la noi nu ne bucura, ne intristeaza.
  • Luni, in Biroul Permanent National vom lua decizia care se impune. Ca parere personala, nu inteleg de ce lucrurile evolueaza intr-o singura directie: un om greseste sau e sub prezumtia de greseala, iar umbrela sa, partidul trebuie sa ia o decizie. Din punctul meu de vedere, as lua eu o decizie, nu partidul sub a carui umbrela sunt. Eu asteptam si de la Mircea Gutau si acum de la domnul Solomon sa ia el o decizie inainte de a o lua partidul, asa mi se pare firesc. Noi intotdeauna nu luam decizii de acest gen, pentru ca noi ii consideram tot timpul - si asta cred ca e in firea omului - nevinovati. Ca o parere personala, cred ca Antonie Solomon ar trebui sa ia decizia de a se suspenda din partid. Oricum, daca nu o va lua dansul, sunt ferm convins ca partidul va analiza cum scrie la carte si va lua decizia. Dar asta are mai putina relevanta in impactul public si politic. Deja partidul sufera".

Miercuri, fostul ministru al Justitiei si actual europarlamentar din partea PD-L, Monica Macovei, a declarat ca primarul Craiovei, Antonie Solomon, ar trebui suspendat din partid cat mai curand posibil. Ea afirma insa ca acest caz, alaturi de cel al lui Mircia Gutau, "arata ca PDL nu intervine in justitie".

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a primit miercuri mandat de arest preventiv pentru 29 de zile. Decizia magistratilor Tribunalului Arges poate fi contestata. Solomon este acuzat de mita, fals intelectual si uz de fals.