Legislatia trebuie sa fie una pentru toti, iar parlamentarii nu pot fi deasupra legii, explica la RFIpresedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, proiectul de lege prin care se interzice cumulul pensiei cu indemnizatia de parlamentar. Democrat-liberala spune ca toti parlamentarii PDL sprijina proiectul legislativ.

Descarca fisierul audio in format MP3

"Sunt optimista, pentru ca le-am cerut inca de la inceput parlamentarilor sa fie transparenti si sa-si precizeze pozitia in favoarea sau nu a acestei propuneri legislative si am constatat ca a existat un singur parlamentar care a avut o pozitie publica in acest sens. In al doilea rand, deja, peste 70 de parlamentari au semnat aceasta propunere legislativa, asa ca sper ca ea nu se mai piarda in hatisurile procedurale din Parlament si sa fie adoptata in cel mai scurt timp".

Rep: Dar aveti tot sprijinul parlamentarilor PDL?

R.A.: "Da, cu siguranta, aici lucrurile sunt clare. Imi doresc, in schimb, ca acest sprijin sa vina din partea tuturor parlamentarilor, pe care eu i-am vazut la televizor condamnand acest cumul al pensiei cu indemnizatia de parlamentar si acei parlamentari proveneau din toate grupurile politice".

Rep: De ce e nevoie de fapt de acest proiect de lege?

R.A.: "E in primul rand o chestiune de mesaj pe care il dam celor care ne aleg. Atata timp cat ei se supun unor reguli, parlamentarii nu pot fi deasupra acestor reguli si nu pot sa-si creeze o legislatie care sa-i favorizeze. Legislatia trebuie sa fie una pentru toti".