Presedintele Traian Basescu a adus mai multe critici luni seara in emisiunea Nasul (B1 TV) la adresa PDL, sustinad ca s-a facut un pas spre bolsevizarea partidului cand s-a hotarat alegerea celor 4 vicepresedinti pe lista.

"Au ajuns sa faca din conducerea partidului un hibrid cu patru vicepresedinti numiti de presedinte. Mi se pare inadmisibil. Asa o sa avem de-a face cu un presedinte sustinut de o gascuta. Nu are una mare, ca la alte partide, ci e una mai mica. Acest sistem de alegeri duce la bolsevizarea PDL", a declarat Basescu.

Acesta le-a reamintit "prietenilor din PDL" ca acest partid a crescut mereu fiindca s-a reinventat si s-a modernizat permanent, iar autoritatea presedintelui si a vicepresedintelui a fost data tocmai de vechiul sistem de alegeri.

Traian Basescu si-a continuat criticile la adresa fostului sau partid sustinand ca PDL-ul are doua vulnerabilitati acum: modul cum isi alege vicepresedintii - fiindca o sa creeze ideea de gasca, de amici ai presedintelui - si modul cum se prezinta in administratie. "Nu neaparat ca schimba oameni, ci calitatea unora pe care-i pune. Mai bine lasi pe unii competenti pusi de altii decat sa vii cu incompetentul tau", a spus presedintele.

"PDL-ul este acum un partid cu un singur candidat fiindca nu poti sa gandesti macar sa schimbi presedintele partidului cand acesta e si seful Guvernului. Dar sa vii cu patru vicepresedinti pe lista e prea mult deja. PDL-ul a crescut mereu fiindca s-a reinventat. El se poate reinventa insa atata timp cat progresul lor intern este continuu. Dar cand tu trambitezi un progres intern pe care nu l-ai facut nici pe jumatate cat PNL-ul, o sa ai probleme. Eu cred ca trebuiau sa ramana la sistemul clasic al partidului, unde presedintele si trezorierul se aleg in Congres, iar vicepresedintii si secretarii in Consiliul National de Coordonare. Le spun asta fiindca le sunt prieten", a declarat seful satatului.

Traian Basescu a mai apreciat ca PSD-ul a avut alegerile cele mai democratice in comparatie cu PDL si PNL.