Nu exista nici un pericol ca norul de cenusa vulcanica sa se depuna la sol in Romania, asigura ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Acesta a declarat la RFI ca norul nu este "foarte daunator", nici macar daca ar fi la sol.

Descarca fisierul audio in format MP3

"Putem spune ca in Romania, in urmatoarele zile, nu exista nici un fel de pericol al unui nor la sol, pentru ca asta ne intereseaza. Spatiul aerian va fi disponibil in urmatoarele doua zile", declara ministrul.

Singurul inconvenient este blocarea traficului aerian, spune demnitarul. "Pericolul, deocamdata este numai in a bloca transportul aerian. Deci acest nor, chiar daca ar fi la sol nu este foarte daunator, adica in afara de acei bolnavi de astm, de boli ale plamanilor, care trebuie sa aiba mai multa grija sa stea in casa, nu e foarte nociv, deci nu trebuie sa ne speriem, dar evident, are ca si consecinte faptul ca a blocat, a paralizat transportul aerian", afirma Laszlo Borbely.

"Nu putem sti in momentul actual pana cand se va prelungi aceasta paralizie in zona aceea de nord, nord-vest a Europei", afirma el.

"Populatia poate sa stea linistita, noi am luat unele masuri, pentru a rezolva pe cat posibil acesti turisti care nu pot sa plece, avem un tel verde de la Ministerul Turismului, care le da informatii, au fost puse vagoane suplimentare la trenuri, spre Viena, spre Budapesta", declara ministrul Mediului.