Presedintele PNL, Crin Antonescu, a raspuns, joi, intr-o emisiune le Antena3, acuzatiilor pe care liderul social-democrat Adrian Nastase le-a adus liberalilor privind faptul ca acestia sunt vinovati de "dezastrul" produs de Traian Basescu informeaza Agerpres. Liderul PNL i-a criticat pe social-democrati ca s-au purtat intr-o maniera "ineleganta" cu liberalii, dat fiind ca nu s-au consultat cu acestia atunci cand au depus motiunea de cenzura.

Crin AntonescuFoto: Agerpres

"Daca domnul Nastase vrea sa discutam despre cine l-a adus cu adevarat la putere pe Traian Basescu o sa-i spun ca domnia sa, Adrian Nastase, prin mandatul sau de premier, prin tentativele pe care sub conducerea sa PSD le-a avut de a deveni partid - stat, prin lacomia, prin abuzurile, prin presiunile pe care PSD le-a facut atunci si care au determinat o majoritate din opinia publica romaneasca sa caute o alta solutie si sa vrea schimbarea. Indiferent de traiectoria pe care a luat-o Traian Basescu ulterior si pe care am fost printre primii care au denuntat-o, daca as fi din nou in 2004, in fata prelungirii regimului PSD de atunci si Adrian Nastase, as vota din nou o alta formula", a afirmat Crin Antonescu.

Presedintele PNL i-a sugerat lui Adrian Nastase sa reflecteze asupra cauzelor care l-au determinat sa nu candideze la presedintia Partidului Social Democrat si, in acest mod, va afla de ce liderul liberal nu vede in Guvernul din perioada 2000 - 2004 un model. "Da, Guvernul Nastase nu e nicidecum un model pentru mine si, daca domnul Nastase nu intelege de ce, sa se gandeasca de ce nu a candidat la presedintia propriului partid", a spus Crin Antonescu.

Liderul PNL i-a criticat pe social-democrati ca s-au purtat intr-o maniera "ineleganta" cu liberalii, dat fiind ca nu s-au consultat cu acestia atunci cand au depus motiunea de cenzura. "Noi am sustinut o motiune asupra careia n-am fost consultati, in raport cu care s-a procedat foarte inelegant cu noi. Am sustinut-o totusi pentru ca nu erau in joc raporturile si orgoliile noastre, ci era in joc soarta a milioane de oameni", a explicat Crin Antonescu.

El a mai spus ca nu i se poate reprosa ca a stricat unitatea din opozitie si nici ca a declarat ca PNL este gata sa isi asume guvernarea, aratand ca, atunci cand contesti un Guvern, ca partid politic trebuie sa fii gata sa preiei sarcina guvernarii.

"Am vorbit de la inceput despre un Guvern de tehnocrati ca solutie si am spus ca suntem dispusi sa ne asumam guvernarea in sensul in care credeam in solutiile noastre si eram dispusi sa le si aplicam. Am facut acest lucru pentru ca era aberanta linia pe care PSD s-a situat. Daca spui ca un Guvern trebuie sa pice neaparat - Guvernul Boc, PDL -, ceea ce era corect, daca spui ca masurile respective - taierile de pensii si salarii - trebuie sa fie respinse si trebuie pus altceva in loc, propus altceva in acordul cu FMI, trebuie sa spui si cine sa faca aceste lucruri a doua zi. Daca spui <>, asta este, simplu, absurd. Pentru a nu fi intr-o situatie absurda, am spus ca, in ceea ce ce ne priveste, da, contribuim la aceasta motiune", a aratat presedintele PNL.

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, l-a criticat, joi, intr-o postare pe blogul personal, pe liderul PNL Crin Antonescu, despre care a spus ca, in opinia sa, a incercat sa dea o lectie presedintelui PSD, Victor Ponta, si social-democratilor, atacandu-i indirect pe initiatorii motiunii.

"Antonescu a decis sa nu il atace doar pe Boc, ci – indirect - si pe initiatorii motiunii. A facut un apel la “unitate”, atacandu-i pe cei pe care ii indeamna la unitate [...] Stiu ca exista o presiune foarte mare pe Crin Antonescu din partea diverselor grupuri de interese, dar mesajul credibil este cel consecvent. [...] Nu este credibil sa te delimitezi la nesfarsit de cele mai bune guvernari ale celor doua partide, cata vreme ai alaturi, pe lista cu care ai recastigat alegerile in propriul partid, fosti ministri de-ai lui Tariceanu. [...] Eu cred ca e absurd sa reluam la nesfarsit aceleasi acuzatii, care niciodata nu au fost probate, si sa ignori propriile fapte de vitejie din perioada guvernarii CDR", a scris Nastase.