Dan Diaconescu a anuntat ca a inceput de vineri seara campania electorala pentru alegerile prezidentiale din 2014. Cu catusele la maini si cu bratele ridicate in semn de victorie, pe melodia "We are the champions" al celor de la Queen, Dan Diaconescu a intrat in studioul OTV si a declarat ca "de acum incepe o alta era. Se va schimba total formatul emisiunii mele. Se va schimba total si moderatorul Dan Diaconescu. Ne pregatim de alegeri. Incepem campania din aceasta seara".

Dan Diaconescu incearca sa blocheze privatizarea OltchimFoto: Agerpres

Patronul OTV a vorbit despre perioada petrecuta in inchisoare si a declarat ca isi doreste sa scrie o carte sau sa realizeze un film despre perioada din arest.

"Am intalnit oameni deosebiti. Oameni simpli cu povesti deosebite. Se va schimba totul in tara pentru ca sunt primul ziarist de televiziune arestat, primul patron de televiziune arestat. Vreau sa scriu si o carte sau sa fac si un film despre ce am intalnit in inchisoare"

"Ne pregatim de alegeri. Incepem campania din aceasta seara. Eu sper sa castigam din primul tur. Sper sa nu ne imbatam cu apa calda (…). Filajul in cazul meu a costat peste 3 milioane de euro. Intr-un caz de 31.000 de euro sa cheltuiesti 3 miloane ca sa-l prinzi pe cel vinovat este exagerat. Stenogramele erau falsificate", a continuat Dan Diaconescu.

Patronul OTV s-a grabit sa anunte deja si care vor fi principalele puncte pe care le va aborda in viitoarea campanie prezidentiala:

  • Pensiile si salariile vor fi marite
  • Taxele si impozitele vor fi micsorate
  • Se va schimba radical sistemul juridic. Se va introduce votul cu jurati
  • Se va plati cautiune. Cei saraci vor avea cautiuni mici
  • Nu se vor mai efectua arestari asa de usor, ci doar in cazuri grave
  • Nu se vor mai cheltui atat de multi bani in procesul juridic
  • Niciun proces nu va dura mai mult de 50 de zile

Patronul televiziunii OTV a declarat, vineri seara, la eliberarea sa din arestul Directiei Cercetari Penale ca va infiinta o noua formatiune politica denumita Partidul Poporului Roman si a precizat ca va candida la urmatoarele alegeri prezidentiale. Dan Diaconescu a mai declarat ca arestarea sa a fost una politica si ca va prezenta dovezi in acest sens in zilele care urmeaza.

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis vineri eliberarea din arest a patronului OTV, Dan Diaconescu. Dan Diaconescu are interdictia de a parasi tara. Decizia este definitiva. Patronul OTV, Dan Diaconescu si clarvazatorul Doru Parv sunt judecati intr-un dosar in care sunt acuzati ca l-au santajat pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot.

Instanta i-a mai impus lui Diaconescu sa nu vorbeasca pe postul OTV despre cazul in care este cercetat de catre procurorii anticoruptie, fiind obligat totodata sa nu ia legatura cu primarul Ion Mot sau cu reporterul Mihaela Moise, in caz contrar el risca sa fie reincarcerat.