Traian Basescu, despre inundatii:
- Este foarte dificil de anticipat ce resurse vor fi la dispozitie, s-a tot evitat sa se spuna cinstit cum stam. Noi suntem o tara care cheltuie 30% din buget pentru salariile din sectorul bugetar, 40% pentru sistemul de protectie sociala, in care includem si pensiile. 80% din veniturile bugetului de stat au destinatie fixa. Ne mai raman 20%, din care trebuie sa facem sa functioneze educatia, sanatatea, politia, jandarmeria, armata si asa mai departe.
- Oricat am fi de demagogi, si la politicieni e o pasiune, realitatea este ca noi ne ducem tot bugetul de stat pe consum. Daca nu restructuram cheltuielile bugetului de stat, nu avem de unde sa facem mare lucru.
- S-a facut un prim pas: restructurarea cheltuielilor cu institutiile, dar este doar jumatate. Trebuie sa restructuram si cheltuielile sociale.
- Pentru functionarea sistemelor, trebuie sa imprumutam bani. Eu cred ca a venit momentul adevarului si sa mergem in buget in acele zone care ne iau orice perspectiva de dezvoltare a tarii.
- Acum, dupa aceste inundatii, nu avem in buget nicio resursa sa imbunatatim situatia pentru eventuale alte inundatii la toamna sau la anul. Nu o spun cu cinism, o spun ca un semnal de alarma. Daca nu restructuram cheltuielile bugetare, nu vom avea ce sa facem cu nimic. Astazi sper ca va iesi o HG prin care la Saucesti sa se inalte acel dig.
- Seful statului a acuzat trusturile Intact si Realitatea de o campanie de decredibilizare a autoritatilor, dupa recentele inundatii: In Romania trebuie sa starpim contrabanda, evaziunea fiscala, dar si minciuna. Am fost la Saucesti si acolo era o singura melodie: s-au dat bani de dig, iar primarul si ai lui i-au furat. Apoi m-am interesat, nu s-au dat bani de dig. Primarul de Bacau, dupa inundatii, si-a trimis oamenii in sat, care le-au spus oamenilor ca s-au dat bani de dig, dar s-au furat. Pana aici a ajuns mizeria unor oameni politici.
- La Saucesti, o televiziune si-a trimis oamenii sa le arate satenilor: Uite aici s-au dat bani pentru dig si s-au furat. M-am documentat si m-am intors la Saucesti. Digul apartinea de Apele Romane, primarul nu a primit niciodata bani pentru asta. La Saucesti am gasit un sat gata sa il puna la stalp pe primar, pentru ca ar fi furat banii de dig.
- As intreba cati bani a primit omul acela de televiziune ca sa faca treaba aceasta. Un ziarist a lansat o campanie, preluata apoi de trusturile de televiziune, ca familia presedintelui ar fi implicata in trafic de armament, dar ati vazut si doi ziaristi care il santajau pe seful ANI, ca sa afle taine din dosare de oameni politici, doi ziaristi care dau lectii si pe la TVR, si pe la televiziuni private.
Traian Basescu, despre impozite si cursul leu-euro:
- Nu exista venit in Romania care sa nu trebuiasca impozitat. Sper ca de la 1 ianuarie Guvernul sa nu vina cu o noua marire a TVA cu cateva procente, ci cu o decizie de impozitare a tuturor veniturilor, inclusiv a pensiilor, ca in orice tara civilizata.
- Stiu ca va fi o declaratie extrem de mediatizata, mai ales de demagogi. Demagogii au urlat de scaderea pensiilor, iar dupa marirea TVA-ului din cauza ca nu au putut fi reduse pensiile, urla ca de ce a crescut TVA-ul.
- De obicei nu comentez deciziile CCR, insa decizia privind neconstitutionalitatea reducerii pensiilor a fost o abordare politica, nu una constitutionala.
- Daca ne mai imprumutam o data, aceasta e solutia pentru distrugerea viitorului Romaniei. As fi de acord sa mai luam un imprumut in 2011, doar daca toti banii se duc in dezvoltare.
- Ar fi o crima sa privatizam ce mai este de privatizat in Romania, iar banii sa se duca in consum. As fi de acord cu acest lucru doar daca banii se duc in dezvoltare, in constructia de autostrazi.
- Nu sunt un partizan al solutiei maririi TVA-ului, masura nu a operat cancerul din sectorul bugetar. Trebuie sa privim, insa, lucrurile, asa cum sunt ele. O astfel de masura va eroda puterea de cumparare mai mult decat ar fi facut-o scaderea pensiilor.
- Mi-am asumat anuntul cu reducerea pensiilor. Mai exista si varianta impozitarii pensiilor. Saracia pensionarilor e de 15%, iar in zona tinerilor e mai mare. In Romania, 800.000 de oameni care nu au contribuit niciodata beneficiaza de pensie.
- Banca Nationala, in mod cert, va mentine un curs convenabil. Putem avea totala incredere. BNR are si stiinta, si resursele de a tine un curs de schimb convenabil pentru toata lumea.
Traian Basescu, despre reducerea cheltuielilor:
- Acum se merge pe anvelopa reducerii cu 25% a salariului fiecarui salariat din sistemul bugetar, iar pana la 1 ianuarie, ministrii au timp sa isi faca toate evaluarile, pentru a se face o reducere cu 20% sau 25% a functionarimii. Daca se face aceasta reducere, de la 1 ianuarie, se poate reveni la salariile initiale. Daca nu, salariile vor ramane reduse cu 25%.
- Avem foarte multi pensionari cu varsta de 40-45 de ani. Trebuie vazut cu pensiile de invaliditate, mi se pare un domeniu de frauda. Nu era treaba presedintelui, ci a Guvernelor, care trebuiau sa verifice cand au vazut ca li se umfla cheltuielile. Unii n-au amigdale si sunt pensionati pe caz de boala. Din vreo 12.000 de astfel de dosare controlate, in jur de 3.000 au fost trimise la reexaminare.
- Nu mai vorbim de ajutoarele sociale. Sunt familii care nici nu se gandesc sa mearga la munca, ci traiesc din indemnizatiile copiilor. E si o afundare in saracie, dar si o afundare in nemunca.
- E vorba de mentalitate, dar si de furt. Sunt niste bani acordati unor oameni care nu ii merita. Nu esti nefunctional ca om daca n-ai amigdale sau apendicita. Statul nu substituie grija lor pentru ei.
- Toate statele din lume au someri, niciun stat nu poate oferi tot. Dar ce se intampla la noi... Oamenii din agricultura nu au zilieri pentru lucrul in domeniu, oamenii din mediul rural se multumesc cu venitul minim garantat sau ajutorul social. Nu mai putem merge asa, pentru ca nu mai avem resurse. Nu mai putem merge asa, daca nu vrem sa ne distrugem singuri tara. Nu ma simt singurul responsabil pentru soarta tarii. Toti cei 22 de milioane de romani sunt responsabili.
- Nu vreau sa creez controversa politica, dar cel mai mare jaf legat de bugetul de stat si de resurse s-a facut in perioada 2007-2008, cand un partid a crescut de la 10-11 la 18-19, cat o fi luat in alegeri. Dar acum factura o platesc cei pacaliti, cei care au votat cand le-au dat de unde nu aveau sa dea.
- In mod categoric, Romania are nevoie de un acord cu FMI, care poate fi de doua feluri: un acord cu bani sau un acord de tip Precautionary, in care se iau bani doar intr-o situatie critica, doar daca avem nevoie. Daca vom reusi sa implementam propunerea mea, de a duce in consum doar ceea ce producem, nu va fi nevoie sa luam bani de la FMI. Daca societatea respinge aceasta solutie, vom avea nevoie de un nou imprumut, care va merge in plata salariilor si pensiilor.
- Obiectivul nostru este sa reducem TVA in viitor, sa revenim undeva la 19%. Orice marire de TVA, daca se va face in continuare, se va face din populism, din frica de a taia acolo unde trebuie.
- As propune Guvernului sa nu mai mearga pe ideea maririi TVA, sa mearga pe restructurarea cheltuielilor. Daca aceasta se face, se poate reveni la TVA-ul de 19%. Eu merg pe ideea ca ceea ce producem sa mearga in consum, iar banii imprumutati sa mearga doar in dezvoltare.
- Nu mai am obiective politice, dar am altfel de obiective: modernizarea statului, buget, noile Coduri, modernizarea Constitutiei.
HotNews.ro a transmis LIVE TEXT declaratiile sefului statului.
Ne retragem în munti, ce mai! Haiducia salvează România, fratilor!
asa sa-l ajute dumnezeu!
pensia este o economie. oamenii platesc pentru pensie in fiecare an.
e ca si cand pun bani la banca si-i scot peste 30 ani putin cate putin ca sa am din ce trai pentru ca nu mai pot desfasura o activitate. asa e si pensia facultativa. deja platesc companiile de pensii private impozit. care este rostul sa platesc si eu?
fac profit? ce profit? poate vrei sa impozitezi dupa ce iau peste ce cotizez. ca dupa calculele mele cotizez la stat mai mult decat primesc.
d-aia prefer sa nu lucrez cu carte de munca si sa platesc separat asigurare medicala si sa strang bani pentru pensie.
daca acum salariile sunt mai mari priveste cat platesti chirie pt un bloc comunist
inclusiv donatiile (bani primiti de la altii) se impoziteaza dincolo de o anumita limita. asa si cu pensiile.
nu te mai informa de pe antene sau iRealitati caci cazi de fraier pe forumuri....
De actionat insa actionez pe principiul ochi pentru ochi si dinte pentru dinte. Iar daca raul facut e prea mare ca sa il compensez este cineva mai sus care are grija de asta. Vorbele de ocara nu sunt decat o mangaiere pentru el. Sunt foarte sigura ca va veni momentul in care va plati tot raul facut. El si familia lui.
Mie mi-ar fi teama in locul lui.
PS. Asa ca o mica corectie: PNL a avut in 2004 circa 20%, PD circa 12% impreuna alianta DA a avut circa 32-33%; deci PNL a scazut la alegerile din 2008 nu a crescut, asa cum zice Base... dar deh memoria e scurta la unii si inseala :),
saracule!
Inregimentatii politici nu castiga, fura!
Saracule cu duhul!
rtv care il canta pe basescu de numa numa pana la un moment dat?
cat de ipocriti sunteti bai, securistilor!
aceeasi placa de ani de zile, aceleasi minciuni, aceleasi manipulari.
Iar daca uiti de ei, ori esti orb, ori esti porst, ori esti platit sa postezi....
PS. Asta nu inseamna ca nu ai dreptate cu cei pe care i-ai enumerat :P.
Atata absurditate mai greu sa-nteleg, e si tara asta campioana la ceva. Cum adica statul sa impoziteze pensiile cand chiar el este cel care le plateste? Cum ar fi posibila micsorarea "functionarimii" cand chiar astfel de masuri intaresc birocratia; doar nu credeti ca "functionarimea" invarte lucruri utile; toata organizarea si legislatia e un talmes-balmes de nu li se mai termina "munca" niciodata, repari in stanga - strici in dreapta si tot asa.
Si, parca aveam eu impresia, pensiile in statele "civilizate' au caracter privat nu de stat.
Oricum, chestia asta mi se pare fenomenala, statul se impoziteaza pe sine insusi; de ce n-am pune atunci un impozit de 16% si pe bugetul de stat?
Inca un numar de intrebari pt Dl Presedinte (pe care de altfel il stimez foarte mult):
1. se impoziteaza si prostitutia?
2. se impoziteaza si spagile?
- spagi la examenul de carnet
- spagi la ignorarea saloanelor de prostitu.... pardon masaj erotic si asistentza dush
- spagi la acordarea de contracte
- si etc. deoarece altii stiu ei mai bine care ar fi alte cateva domenii neimpozitate inca
Atat adjuncta sa cat si sotia sa iau in jur de 6,000 euro.
Vi se pare ok ?
si sincer ... nu mi se pare mult.
Manuale alternative?!
Precursorul Abramburicai, cea c are facea spume aseara la turul lui... vantu?!
"Guvernul sa nu vina cu o noua marire a TVA cu cateva procente" - procente?! maxim e 25%...
"impozitare a tuturor veniturilor, inclusiv a pensiilor" - pensiile se impoziteaza deja, numai ca cele peste 10 milioane
2. Sau habar n-are, ceea ce nu m-ar mira. Oricum e un presedinte habarnist, hot si mincinos. Asa presedinte, asa popor, ce poti sa-i ceri.
De ce nu ii vaneaza destepti astia pe cei care fac evaziune , inbogatiri peste noapte , se ia de bieti amarati de pensionari ???!!!!!
Pana atunci, insa, textul cu "nici un venit neimpozitat" suna cam demagogic.
Astia la cine sa inchirieze? Te duci tu la sat in chirie? Mai sunt si orase in tara asta in care somajul e de peste 30%. Cine ar merge cu chirie intr-un astfel de oras? Cine ar cumpara apartamente aici?
Apoi, daca vand, oamenii astia ce fac? Raman in strada? Vrei sa avem si noi imagini ca in India, cu mahalale din corturi si chirpici?
Eu cred ca pana la a blama pe cei care iau ajutoare sociale, Guvernul trebuie sa creeze cadru propice mediului privat pentru ca acesta sa se dezvolte, sa creasca, iar oamenii sa aiba ce munci, pentru a nu mai fi nevoiti sa stea cu mana intinsa.
Eu cred ca romanii care primesc ajutoare sociale trebuie sanctionati atunci cand in tara asta vom aveam un numar dublu de locuri de munca disponibile. In prezent, situatia e de rasul lumii, 4 milioane de angajati, 6 milioane de pensionari, 2-3 milioane de emigranti temporari care trimit bani in tara si inca vreo 4,5 milioane, teoretic apti de munca.
un batran parizian, avand o resedinta secundara intr-un sat ramas sat dn Franta, mi-a argumentat clar.
"la tara nu sunt medici, urgentele nu ajung in timp util, nu exista un comert de proximitate..."
la noi se pot numara usor satele cat de cat rasarite, iar in rest se stie: drumuri desfundate, saracie. imi imaginasem si eu cindva ca la pensie ma retrag la tara sa-i invat pe copii istoria, franceza ..vise. am cunoscut oameni care au incercat si cu toata bunavointa lor au esuat. desigur nu trebuie lasati oamenii de acolo. se poate si fara sacrificii daca ..daca...ne schimbam si devenim un popor mai tolerant, mai ordonat, care respecta valorile, etc...
Multi dintre pensionarii pe caz de boala muncesc lde fapt a negru-cand s-a inchis filatura din Focsani la jumatatea anilor 90, parte din angajati s-a pensionat pe caz de boala, culmea multi cu diagnostic de domeniul psihiatriei, o molima de depresii si afectiuni bipolare a dat peste ei dintr-o data- mai tarziu au dovedit insa un psihic solid cand au plecat sa munceasca la negru in Italia si Spania...ce-i drept remitentele lor au tinut in functiune economia romaneasca bine pana anul trecut cand a inceput criza in tarile de destinatie, asa ca ironic statul si-a mai scos din cheltuielile cu pensia de boala...
In Romania nu exista o politica de incurajare a celor cu handicap (nu trebuie sa te nasti cu el, ti se poate intampla ceva si pe parcursul vietii, stampila de invaliditate se da mult prea usor) sa fie activi economic. In alte tari din estul Europei exista legi care le permite sa-si faca mici ateliere unde sa produca cate ceva dupa puteri, de obicei obiecte decorative, felicitari, etc pe care apoi firmele (mai ales bancile) le cumpara pentru protocol (da bine la imaginea firmei ca scie pe cana ca e facut in atelierul cutare si castiga si oamenii aceia o maine din care platesc taxe si contributia la fondul de pensii fara a sta la mana statului.
Inca o data mi se confirma calitatea celor care dau plusuri pe aici. Habar n-au sa citeasca. Nu ma mira ca-l voteaza pe Basescu.
Asa ca...mai rasfirat...si daca mintiti incercati sa fiti mai credibili.
Presa parca a uitat sau se face ca a uitat.
In nici o dezbatere tv nu s-a pus pe tapet aceasta chestiune.
De restructurarea guvernului, taierea cheltuielilor publice, renuntarea la clientela politica ai auzit?
Sau faci pe prostu si muti atentia publica in alta parte ?
Fa curatenie in Guvern si dupa aia taie de la bietii Romani care abia mai au din ce trai !
Sper sa tariesti foarte mult si chinuit, sa ajungi sa platesti pentru raul facut !!!!
Si o alta chestiune, uita intradevar sa zica .. CUM o sa impoziteze el asa de rau pe toti.
Bun, o sa se mai ia cate 5 lei de pe la babe si mosii pensionari ( ca oricum cei cu pensii mari, platesc impozit) .
O sa mai impoziteze conturile tuturor fraierilor care isi mai depun economii ( cine este mai econom) la banci din Romania ...
Insa pe tiganii manelisti cu nuntile lor de aur, si "svarovski" cum o sa-i impoziteze?
Impozite pe aurul tiganilor, pe care statul l-a restituit???? La urma urmei si aurul este o valoare, nu? Nu numai tablourile unui artist care sta cu nasul in vopsele pana noaptea ...
Pe enclavele intregi de castele cu turnulete care ingretoseaza, ale tiganilor care sfideaza prin orice ( aaa.. ei primesc de fapt ajutoare sociale, ca doar nu au venituri, nu?) ..
Aaaa.. or sa impoziteze si banii de la NUNTI , BOTEZURI CUMETRII, INMORMANTARI ( aviz popilor) . ???
Dar pe nutu camataru, si alti camatari si interlopi .. cum or sa-i impoziteze???
Pe toti detinatorii de conturi din strainatate???
daca te simti, si mergi la munca!
Termina cu cersitul!
Suna foarte PSD-like mesajul, ma intreb de ce nu l-am votat pe Geoana...
"Este foarte dificil de anticipat ce resurse vor fi la dispozitie, s-a tot evitat sa se spuna cinstit cum stam.", ridica cel putin intrebarea: "S-A TOT EVITAT SA SE SPUNA "...???!! De catre CINE, Dle Presedinte???!!! Vreti sa spuneti ca CINEVA a evitat sa spuna natiei romane, adica natiunea a fost mintita prin OMISIUNE, vorba Dlui Berceanu !!! Asta noi stiam Dle Presedinte, stiam chiar pe romaneste ca suntem mintiti, mai ales in campania prezidentiala din 2009 si mai apoi de catre guvernul Dlui Boc pana in minunata luna mai 2010 cand veni FMI si zise STOP cu minciunile !!! Multumim, Dle Presedinte, restul sunt aceleasi vorbe.... Asteptam ceva REZULTATE.....
cine mai fura statul roman in afara de politicieni?
- cei ce lucreaza la negru - de 2 ori furt: nu platesc impozite si primesc ajutoare de la stat
- cei ce calatoresc fara bilet (se intampla aproape exclusiv la firmele de stat)
- cei ce cumpara marfa de contrabanda: de pe urma acestor tranzactii nu se percepe nici impozit, nici TVA
- cei ce nu incheie contracte de inchiriere (tocmai pt a nu plati impozit) pentru cele mai diverse bunuri, de la locuinte la echipament sportiv
- cei ce nu cer / dau bon fiscal in cazul cumparaturilor curente
etc etc
deci cine fura in Romania?
Problema este alta: daca din taxele si impozitele care le platesc eu se cumpara hartie igenica la un spital cu 5 lei sulul sau un scan de 1000 lei etc....
Basescu nu stie ca UE nu permite TVA mai mare de 25%??? Ameninta cu crestere de cateva procente?? De unde si pana unde??
unii ar zice ca solutia nu este impozitarea ci inmultirea banilor.
dar inmultirea banilor, ca sa fie la toata lumea (si sa nu se simta prea tare impozitarea) asta nu se invata la scoala facuta de astia de fac pe guvernantii....
noi chiar vrem sa traim bine ca am avea motive nu sa fim adusi la statutul de sclavi ai sistemului ca pe vremea comunistilor.....
da' ce stii tu?!?
Cred ca singura optiune este sa renunt la pensie si sa imi fac un fond de economii, ca de, daca traiesc mai mult de 70 de ani sa ce sa mananc
cum este posibil sa imi impozitezi, practic, salariul de 2 ori ?
Cu alte cuvinte ciocu mic tugulanilor ca doar nu credeti ca o sa mai ramana ceva statului !
Statul e un prost administrator (normal , au furat cat au putut) trebuie doar sa va jupoaie de impozite si taxe ! Si trebuie sa se imprumuite la FMI !
...ş-apoi, indiferent câte impozite aţi impune şi indiferent de cuantumul acestora, cel pe care-l impozitezi mai trebuie să şi poată plăti acel impozit, adică să fie solvabil din punct de vedere fiscal, mon cher!...n-aşa?!
il vad rar pe dl B la tvri sau in direct pe net. urmaresc toata interventia. am impresia ca omul B are un comportament propriu - de fost capitan d emarina - si unul influentat de consilieri.
cind consilierii "vorbesc" in dl B este ok. clar, concis, cifrele par coerente. cind omul B se rasteste in calitate de fost capitan de nava cu o eductaie cam militaroasa si incompleta..e jale. si aritmetica este aruncata de sus. bugetarii consuma 30%, socialu' 40% si culmea ii adauga in nou pe bugetariii medici, profesori, armata. dl B devine Pristanda. ar trebui sa-l lase pe dl B mic sa ne explice pe un ton ritos cum se "duc" banii de la buget pe aceleasi cai inventate de camarila lui ilici si bine urmate si de pseudo-liberali.
adica 30+40 = 80? daca nu ceilati 10 unde's?
Dar un singur "mic amanunt" pot sa-i comunic cu siguranta: In Statele Unite, NU EXISTA impozit pe pensie.
Dar se pare ca, vazuta din balconul de la Cotroceni, America nu face parte din tarile civilizate asa ca," n-avem nimic de-nvatat de la ei".
Pacat, mare pacat.
"cauta si prin europa" !
"civilizatiei" cu c de tipar ! !
n-a spus nimeni ca america ar fi singura tara civilizata ! ! !
asa ca, cu parere de bine, nici macar un minus nu meriti.
In al doilea rand, toate contractele "cu titlu gratuit" facute de stat in anii anteriori si care nu s-au incheiat, aduc pierderi uriase in buget. Singura solutie pentru a opri aceasta hotie este sa se anuleze toate contractele. Lucru greu de realizat in conditiile in care tot sistemul romanesc este bagat in astfel de contracte. Prin urmare CCR va anula orice incercare de emitere a unor legi pentru binele tarii. Vezi precedentul ANI. Aceasta lege ar fi adus lumina in haosul din aceasta tara. Si nu in ultimul rand, un presedinte impotriva tuturor termitelor duce o lupta crancena, pe care putini o vad si o apreciaza. Este o lupta inegala si nedreapta. Din fericire, incetul cu incetul se strang in jurul sau oameni de valoare.
Eu am certitudinea ca abia peste 2 ani se vor vedea rezultatele.
Este foarte bine ca președintele sa promoveze corectitudinea, cu condiția sa elimine "sistemul ticalosit" in ambele aspecte.
Adică nu mai furați, dragi romani care ne conduceți. Nu de alta, dar asa este in orice tara civilizata, de ce nu ar fi și in România?
1. afirmatia poate fi valabila doar in tari cu un grad de protectie sociala foarte ridicat, nu in Romania unde sunt impozitati aceeasi bani care sunt platiti din buget(pensii, ajutoare sociale, sprijin pentru tineri, etc)
2. Nu poate fi impozitata o pensie decat daca persoana respectiva are drept de munca in continuare, adica nu-si pierde dreptul la pensie daca se angajeaza din nou( Vezi dreptul european al muncii, semnat si de Romania)
3. In democratiile serioase nu se impoziteaza veniturile pe cap de locuitor sub pragul saraciei, respectiv 4,5 euro/ zi/ cap de locuitor. Asta inseamna un venit lunar net de 136,87 euro/ luna, la un curs de 4,2 lei inseamna 575 lei lunar pe cap de locuitor. In Romania 58% din populatie se incadreaza la un venit mediu sub acest nivel. Domnule Basescu, va dati masura ipocriziei cu sloganul "Sa traiti bine". E rusinos pentru dvs!
- Bunica are 82 ani si a muncit toata viata in agricultura respectiv C.A.P. ( Pt inculti, asta inseamna Cooperativa Agricola de Productie) si are pensie de 420 ron. O vecina a ei nu a muncit si are pensia minim garantata de 350 ron. UNDE E DREPTATEA???!!! Iar colac peste pupaza sa-i impoziteze si pe astia 450 RON.
NESIMTIRE!!!
- De 3 ani este oarba ( Glaucom) dar a durat 2 ani sa-i aprobe Comisia Medicala pensia de handicap. In paralel un vecin munceste de il ia naiba si la camp si in constructii (are 60 ani) si are si el pensie de handicap ca "ORB". UNDE E DREPTATEA???!!!
Sint de compatimit; atit bunica cit si foarte multi ca dinsa in aceeasi umilitoare situatie.
UNUL din raspunsuri ar fi urmatorul: aceste doua substantive - Rominia si Dreptate - n-au "loc" impreuna in aceeasi fraza.
Sanatate si viata mai usoara bunicii tale !
Cat impozit a platit presedintele pentru flota care a fost smenuita?
Aveti un fix, numai la pensii va sta capul. Si la un nou imprumut de la fmi pentru clientela politica care a finntat campania electorala si care sufoca toate sperantele de mai bine a romanilor.
Numai banii de la fmi au mai ramas de furat?
Dar cu evaziunea fiscala, cu coruptia din toate institutiile publice, cu ele ce faceti? Sau nu e interesant. De acolo nu iese bani pentru clientela?
Aici sa umblati si veti avea destule venituri, nu veti avea nevoie de imprumuturi, chiar si clientela o duce regeste fara a taia salariile si pensiile. Aici vrem sa vedem rezultate, la taiat se pricepe oricine.
Cati romani isi fac buget de venituri si cheltuieli?
Sa luam un mic exemplu din regulile de participare la concursurile/tombolele organizate de Coca-Cola spre exemplu (mai demult ca acum au scos si ei clauza asta, oare de ce :P...): se permite participarea la tombola tuturor exceptand rudelor angajatilor pana la gradul 3 parca.
Stiu ca in cazul "familiei" politice ar trebui sa includem si afinitatile/prieteniile dar sunt convins ca in urma unei astfel de masuri cresterea economica a Romaniei ar cunoaste o revitalizare fara seaman...
Ca tema pt acasa un exercitiu (redundant de altfel) de memorie: numiti cateva exemple de afaceri pe banii statului care nu sunt deloc in folosul statului ci al angajatilor sai...
Eu as numi spre exemplu cam orice fel de amenajari pe care le fac primariile de "dragul" cetatenilor lor: marcaje rutiere, plombari drumuri cu namol de 3000 euro metrul cub, borduri, trotoare, cosuri de gunoi (vezi zona Metrou Dristor/Benzinarie cu cosuri de gunoi scumpe din 10 in 10 m dubland randul de cosuri de gunoi de plastic, nici macar aliniate intre ele), etc.
Iti recomand comentariul lui "pcd" de mai sus ... daca ai urechile prea fine scoti partea agresiva si ramane fix adevarul gol-golut. Ala care enerveaza rau ...
1) Q1 2009 - Basescu: Nici nu se pune problema luarii unui imprumut de la FMI
2) Q2 2009 - Basescu: Romania are nevoie de o centura de siguranta sub forma unui imprumut de la FMI
3) Noiembrie 2009 TVR - Basescu: Dati-mi voie pentru o veste buna ... se pare ca am iesit din recesiune.
4) Februarie 2010 - Vladescu: Se vad mladitele iesirii din criza
5) Q1 2010 - Boc: Vreau sa contrazic toate zvonurile aparute. Statul are bani suficienti pentru plata pensiilor si salariilor
6) Q2 2010 - Berceanu: Am mintit prin omisiune ...
7) Q2 2010 - Vladeascu: Puteam sa continuam sa mai mintim 6 luni ...
8) 6 Mai 2010 - Basescu: Se reduc pensiile cu 15% si salariile cu 25%
9) Iulie 2010 - Basescu: Romania are nevoie de un nou acord cu FMI
Eu consider tot ciclul 1-9. Tu daca vrei ia doar punctele 1,2 ,8 si 9. Minciunile (recunoscute in clar) si contradictiile sunt evidente...
Nici un pic agresivitate - emotivitate ... doar fapte si declaratii. Te mai poti "uita in gura" lui Basescu si a Guvernului ... eu unul nu mai pot crede nici un cuvant scos de ei pe gura....nici daca stranuta nu ii mai cred!