Ministrul Economiei si Comertului, Adriean Videanu, a declarat marti seara, la postul public de televiziune, ca in interiorul coalitiei s-a discutat despre momentul potrivit de scoatere a impozitului forfetar, a declarat, marti, ministrul Economiei si Comertului, Adriean Videanu, la postul public de televiziune, informeaza Agerpres.

Adriean VideanuFoto: AGERPRES

"Inca se mai analizeaza la Ministerul Finantelor acest lucru. Nu vreau sa-mi fac un titlu de glorie din asta, dar eu n-am vazut o contributie economica in acest impozit forfetar, chiar daca el a insemnat asanarea foarte multor societati comerciale care erau folosite ca elemente de evaziune fiscala. Impozitul forfetar, din puctul meu de vedere, este un element care franeaza dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii. Pentru intreprinderile mici aplicat la cifra de afaceri acesta este o povara", a spus Videanu.

Ministrul Economiei a reafirmat, pe de alta parte, pozitia PDL privind mentinerea cotei unice de impozitare: "Minstrul Finantelor poate sa faca sute de scenarii in ceea ce priveste politicile fiscale. In ceea ce priveste PDL, cota unica reprezinta un asset important pentru noi si la care nu se va renunta".