Inivitat la Realitatea Tv, presedintele Partidului Romania Mare, Corneliu Vadim Tudor a tinut sa dezvaluie motivul pentru care Traian Basescu nu a fost prezent la lansarea brandului turistic al Romaniei la Shanghai. Liderul politic a declarat ca presedintele Chinei nu a dorit sa-l primeasca pe presedintele Basescu din cauza lui Dalai Lama.

Corneliu Vadim TudorFoto: AGERPRES

"Tara noastra se afla intr-o catastrofa diplomatica. In 19 aprilie, Laszlo Tokes l-a invitat pe Dalai Lama in Romania, pentru a face un schimb de experienta. Chinezii cand dau de Dalai Lama sunt in stare sa dea foc la planeta. Traian Basescu il decorase pe Laszlo Tokes, l-a bagat prin frauda de doua ori in Parlamentul European si acum o saptamana a stat la masa cu el. Presedintele Chinei nu poate sta la aceeasi masa cu cel care a stat la aceeasi masa cu dusmanul lui", a declarat Vadim Tudor.

Prezent si el in studio, poetul Adrian Paunescu a adus in discutie imprumutul pe care Romania l-a primit de la FMI. Paunescu este de parere ca Romania ar fi trebuit sa ceara imprumut de la chinezi.

"De ce nu nu mergem la chinezi sa le cerem bani? Chinezii ne-ar da bani daca, in mod serios, ne exprimam rugaciunile. Pentru ca respectam America. China nu ne-ar da o forta in occident? Vom plati cumplit pentru ceea ce a facut pe contul lui presedintele si guvernul", a declarat Paunescu.​