Invitat intr-o emisiune la postul Realitatea Tv, presedintele PSD, Victor Ponta a anuntat ca partidul sau va prezenta pe 16 octombrie o oferta alternativa si un plan de guvernare si a tinut sa avertizeze ca mentinerea PDL-ului la putere pana in 2013 "ar insemna o catastrofa". Liderul social democrat a mai declarat ca partidul sau va intra la guvernare doar daca beneficiaza de suport popular si ca va pregati un prim-ministru doar in varianta alegerilor anticipate.

Victor PontaFoto: Agerpres

"O tara nu se conduce din sondaje. Imi pare bine cand vad ca PSD-ul e la 40%, dar realitatea din parlament o stim de pe 15 iunie. Romania are nevoie de niste reforme si masuri hotarate, clare. Aceste masuri trebuie luate de o forta politica care are un anumit suport popular. Nimeni nu vrea sa fie operat de catre un doctor in care nu are incredere. Doctorul care opereaza acum Romania, PDL-ul, este detestat de catre popor. Ceea ce face Videanu acum, ceea ce vrea sa vinda, reprezinta o ultima mare teapa data statului roman. Continuarea guvernarii PDL pana in 2012 ar insemna o catastrofa", a declarat Victor Ponta.

"Pe 16 octombire PSD-ul isi va prezenta oferta alternativa si planul de guvernare. Specialistii se vor uita peste ceea ce vrea PSD-ul sa faca si vor putea atunci sa ne critice sau sa ne laude", a continuat liderul social democrat.

Ponta a precizat ca PSD-ul discuta si va discuta in continuare cu toate partidele politice, mai putin cu PDL-ul. "Vom intram la guvernare doar daca avem un mandat popular. Solutia este un guvern care sa gestioneze ceea ce este urgentacum pentru Romania si apoi sa mergem la urne, sa organizam alegeri anticipate in primavara anului viitor. PSD-ul isi va pregati un prim-ministru doar in varianta alegerilor anticipate", a declarat Victor Ponta.

Liderul social democrat a tinut in final sa precizeze ca partidul sau s-a schimbat si s-a distantat de predecesorul sau: "Eu nu sunt Mircea Geoana. Cu domnul Vantu nu m-am vazut niciodata, cu domnul Voiculescu ma vad doar prin Parlament. PSD-ul poate sa-si ia hotararile in partid. PSD-ul nu mai e acelasi de dinainte de 20 februarie".