Vice-presedintele PDL Raluca Turcan a cerut Cabinetului Boc sa dea dovada de competenta. "Au existat unele ezitari, care ne-au facut rau", a spus Turcan la RFI, adaugand ca "daca nu apar rezultatele, va trebui sa intervenim". Politicianul democrat-liberal a afirmat si ca PNL are datoria sa incerce un Guvern cu PDL, deoarece alegerile din Romania au fost castigate de fortele de dreapta.

Raluca TurcanFoto: HotNews.ro

R.T.: Evident ca au fost unele incoerente in actul de guvernare, nu are rost sa ne ascundem dupa deget si nici sa fim ipocriti. Au fost unele incoerente, au fost unele ezitari, poate unele intarzieri in aplicarea unor decizii. Cu totii am considerat ca astfel de greseli ne fac rau, aduc atingere in primul rand cetatenilor, dar si Partidului Democrat Liberal. Deci am tras o linie si am acceptat cu totii ca din acest moment nu mai putem tolera, pentru ca si nivelul de suportabilitate al oamenilor are o limita. Vreau sa vad in actul de guvernare coerenta, vreau sa vad competenta, performante si sa apara rezultatele. Daca nu apar rezultatele sau acestea intarzie sa apara in unele domenii, atunci este evident ca trebuie sa intervenim.

Descarca fisierul audio in format MP3

Rep : Remanierea Guvernului este asteptata la toamna. Ce trebuie sa se schimbe, doar oamenii sau si viziunea de ansamblu ?

R.T. : Viziunea de ansamblu nu are cum sa se schimbe, pentru ca reformele in linii mari au fost trasate. Ele sunt dureroase, n-au fost facute in 20 de ani, dar obiectivele acestor reforme sunt stabilite. Modalitatea in care ne atingem aceste obiective de guvernare poate sa varieze.

Guvern PDL-PNL

"Dreapta a castigat alegerile si politica asta a PNL anti-Traian Basescu si cu privirea intoarsa la cetateni nu este sanatoasa. PNL ar trebui sa guverneze cu viziunea a ceea ce este bine sa faca pentru tara. Or daca ei au solutii, daca se poate constitui o majoritate parlamentara solida, atunci au aceasta datorie sa incerce sa ofere solutii", afirma Raluca Turcan.

Descarca fisierul audio in format MP3

Mai multi lideri ai Partidului Democrat Liberal au militat in ultimele luni pentru o apropiere de PNL. Printre ei se afla Valeriu Stoica, Sever Voinescu si Cristian Preda.

Liberalii au refuzat insa vehement un Guvern alaturi de PDL. Un eventual Guvern PNL-PDL este exclus, a declarat acum cateva luni la RFI vice-presedintele PNL, Mihai Voicu. Intrebat daca un Executiv intre Partidul National Liberal si Partidul Democrat Liberal ar fi exclus, in cazul in care Cabinetul Boc ar cadea dupa motiunea de cenzura a PSD, deputatul a raspuns : "da, da, raspunsul este foarte ferm".

"Am remarcat ca tipul de actiune politica si economica pe care le practica acest Guvern, iar acest Guvern nu este format din indivizi, este format si sustinut de un partid politic, care in intregime trebuie sa-si asume actiunile acestui Guvern. Nu cred ca in acest moment si nici in viitorul apropiat nu vad o compatibilitate intre ideile si modul de actiune ale PDL si PNL", a precizat Mihai Voicu.