Un Guvern de tehnocrati cu un premier independent ar fi solutia cea mai buna in prezent, a declarat luni, la RFI, senatorul liberal Teodor Melescanu.

Intrebat de RFI daca liberalii ar sustine un Guvern PSD de pe bancile Opozitiei, Teodor Melescanu a raspuns: "Depinde de ce va contine programul politic al acestui Guvern. Dupa parerea mea, si asta este o opinie personala, eu consider ca este inca valabila - si chiar mai de actualitate decat era - oferta PNL si PSD privind un Guvern de tehnocrati cu sprijin politic din partea tuturor partidelor, daca se poate sau unui numar cat mai mare de partide reprezentate in Parlament si cu un prim-ministru independent".

Fostul ministru al Apararii a adaugat ca nu se discuta in acest moment de persoane, dar viitorul guvern va avea nevoie de un program foarte clar de relansare economica.

Liberalii au afirmat in repetate randuri ca si-ar dori un Guvern cu PSD, dupa eventuala demitere a Cabinetului Boc, in urma motiunii de cenzura din toamna. Social-democratii au declarat insa ca prima lor optiune ar fi un Guvern PSD.