Dan Chitic, avocatul care sustine ca fost lovit de presedintele Traian Basescu la Neptun, a fost invitat in aceasta seara la Realitatea TV pentru a trece apoi foarte rapid in studioul Antenei 3. Chitic spune ca nu este inregimentat politic, desi a depus o cere de adeziune la PNL acum ceva timp, ca nu doreste publicitate si ca nu nu a dorit sub nicio forma ca acest scandal sa devina public.

"In nicio secunda nu am dorit sa se propage asa de mult acest scandal. Din acest motiv nu am dat niciun telefon vreunui jurnalist. A aparut apoi o nota in cotidianul.ro unde intamplarea a fost reconstituita corect prin marturia persoanelor prezente si nu mi s-a luat mie vreun interviu... O sa fac testul poligraf pentru a dovedi ca e adevarat ceea ce spun".

Chitic a afirmat ca seful statului i-ar fi dat "o lovitura de profesionist cu pumnul deschis, o lovitura pe 'neve' (nr. pe nevazute)" si crede ca acesta "parea sa fi consumat alcool" desi nu are nicio dovada, iar marturia ospatarului denota contrariul.

Avocatul a mai povestit cum a decurs incidentul (tot la Antena 3), din perspectiva sa, si in cursul zilei de luni.

Am ales sa ma adresez direct, la persoana a doua, pentru ca de fiecare data cand cineva i se adreseaza presedintelui cu pronumele de politete, el raspunde tot la persoana a doua (singular).

Raspunsul a venit foarte prompt: "De ce sa-mi fie rusine, dobitocule?"

Sincer sa fiu, credeam ca afirmatia mea urma sa fie ultima, sperand ca domnul presedinte va urca in masina, lasand poporul sa strige in urma.

- "Sa-ti fie rusine pentru ce ai facut pentru tara asta!", i-am strigat inapoi.

Mi-a spus pentru a doua oara "Esti un dobitoc!".

- "Da, sunt un dobitoc ca te-am votat prima oara".

- "Nu, esti un dobitoc ca nu m-ai mai votat", a raspuns el.

Si mi-a aplicat un dos de palma foarte scurt si foarte direct, cu dreapta.

Administratia prezidentiala dezminte articolul "Traian Basescu - viata ca-n porturi! Inca o palma trasa unui alegator", publicat luni de cotidianul.ro, in care se sustine ca seful statului ar fi palmuit un avocat, dar recunoaste ca a existat un incident in cadrul caruia presedintele ar fi fost injurat.