Vinovati pentru aglomeratia de la ghisee sunt ministrul Muncii, Mihai Seitan si cel de Finante, Sebastian Vladescu, a declarat la RFI vice-presedintele Partidului Democrat Liberal, Ioan Oltean. El a comentat situatia creata de depunerea declaratiilor de venit de catre persoanele care castiga din drepturi de autor. Cozi interminabile s-au format la ghiseele din mai multe orase, multe persoane fiind nevoite sa petreaca ore bune fugind intre diverse institutii ale statului.

Descarca fisierul audio in format MP3

  • "Nu as reprosa Guvernului, as reprosa in mod evident celor doi ministri care gestioneaza si ar fi trebuit sa gestioneze acest domeniu. Eu am vazut doar la televizor, trebuie sa recunosc, aceasta situatie si daca ea intr-adevar asa se intampla in realitate, atunci nemultumirea mea creste in ceea ce priveste modul in care cei doi ministri au gestionat aceasta problema atat de importanta".
  • "Aceasta activitate care viza plata pentru drepturile de autor ar fi trebuit altfel gestionata, pentru a se evita atata tensiune si atata nemultumire cat s-a creat zilele acestea".

Joi, ministrul Muncii Mihai Seitan a explicat cozile create prin faptul ca "lumea s-a prezentat in ultima zi, probabil de teama unor sanctiuni. Fiind un sistem care de-abia a pornit, nu vor fi penalizari. Pana cand sistemul nu se va aseza, nu vom aplica penalizari", adaugand ca "presa a incitat la faptul ca sunt cozi foarte mari, care n-au fost, si ca vor fi penalizari".

HotNews a relatat in ultimele zile (vezi aici si aici) despre haosul creat la ghisee, despre declaratiile confuze ale autoritatilor si despre cozile interminabile create.