Fostul europarlamentar Petru Filip, care a fost de doua ori primar de Oradea, va fi desemnat de presedintele Traian Basescu sa formeze noul Guvern. Cabinetul condus de Petru Filip va fi format "numai de tehnicieni de renume: Lucian Croitoru la Finante etc". Afirmatiile au fost facute luni seara la Realitatea TV de Dan Diaconescu. "Numai sa-i raspunda domnul Boc presedintelui la telefon si sa se lase dus din aceasta functie", a continuat Diaconescu.

Petru Filip a fost primarul municipiului Oradea in perioada 1992-1996 si 2000-2007, fiind membru al Partidului Democrat Liberal. A fost reprezentant al Romaniei in Parlamentul European. In 2008 a devenit reprezentant de Bihor in Senatul Romaniei, camera in care este presedintele comisiei pentru administratie publica, organizarea teritoriului si protectia mediului.

Surse din interiorul PDL au declarat pentru Hotnews.ro ca urmatoarele doua saptamani vor fi critice pentru PDL si pentru Guvernul Boc. Conducerea PDL este asteptata saptamana aceasta sa vina in fata senatorilor si deputatilor partidului cu analiza activitatii fiecarui ministru in parte.

Deputatii si senatorii intentioneaza sa propuna un vot de incredere pentru fiecare ministru in parte si sa forteze convocarea unui Colegiu Director in care sa se discute cu cartile pe masa cine ramane si cine pleaca.

Convocarea unei sedinte a Colegiului Director ar da posibilitatea de exprimare si liderilor din teritoriu si ar creste presiunea asupra conducerii centrale pentru o remaniere serioasa. De asemenea, parlamentarii adepti ai reformarii partidului spera sa aiba un aliat in presedintele Traian Basescu.

De altfel, la ultima intalnire de la Snagov, conducerea PDL si Traian Basescu le-au promis parlamentarilor ca la 1 septembrie premierul Emil Boc va face o analiza amanuntita a activitatii Guvernului si, in functie de aceasta, va remania ministrii care nu au avut rezultate.