Invitat la o emsiune la postul Antena 3, senatorul Dan Voiculescu, presedintele fondator al Partidului Conservator, a prezentat o parte din solutiile sale pentru o noua guvernare. "Suspendarea lui Traian Basesecu si Referendum. Presedintele Senatului, conform Constitutiei, va trebui in termen de 3 luni impreuna cu un guvern interimar sa asigure alegeri prezidentiale cel tarziu in luna februarie, dupa care noul presedinte va nominaliza un prim ministru si, cred eu, ca in luna martie vom avea un guvern responasabil", a declarat Voiculescu.

Dan VoiculescuFoto: AGERPRES

Intrebat daca crede in solutii intermediare, Voiculescu a declarat ca "pot exista solutii intermediare, dar va fi tot o carpeala". "Atata timp cat nu terminam cu raul cel mare si mai mult decat atat, ii dam toate parghiile sa preia controlul politic, sa profite de oportunismul unor oameni, probabil ca ne vom trezi in miezul iernii cu un guvern care nu va fi capabil sa scoata Romania din necaz. Eu cred in teoria raul trebuie taiat de la capat", a declarat presedintele PC.

Iata cele mai importante declaratii ale lui Dan Voiculescu:

  • "Daca se va merge pe ideea unei motiuni de cenzura si motiunea va trece, toate cartile vor fi in mana lui Traian Basescu si daca nu va trece, tot in mana lui vor fi. Acest individ ne-a obisnuit si convins ca nu trebuie sa mai hotarasca cum merg lucrurile in Romania. Revin, o motiune de cenzura va determina ca actorul principal sa fie Traian Basescu, care va continua jocul la tv... E o mare greseala politica sa lasam cartile in mana lui Traian Basescu, schimband guvernul Boc."
  • "Politic vorbind, Traian Basescu nu mai are nicio credibilitate. Indiferent ce spune, chiar daca prin absurd ar avea un gram de adevar... O tara cu un presedinte fara credibilitate e ca o oaste fara comandant".
  • "Romania a imprumutat numai in acest an 11 miliarde euro. Vreau sa va mai spun ca in septembrie, ministrul de finante vrea sa imprumute un miliard de la bancile straine din Romania, le-as spune romanesti daca nu mi-ar fi jena. Acest miliard or va fi accesat la o dobanda mai mare de 7% or batalia de dobanda va determina ministerul sa imprumute o suma mai mica."
  • "Problema e ca nimeni nu mai are incredere in noi. Dovada e faptul ca nimeni nu ne da imprumut pe 20, 10 ani. Bancile ne dau pe maxim un an. Ei nu vad viitorul, nevazand viitorul, nu indraznesc sa ne dea bani pe termen lung. Gandirea politica, politica financiara a Romaniei e total gresita. Am ajuns intr-un moment in care nu prea mai avem de ales si atunci solutia ar fi intr-o intelepciune a conducatorilor nostri, sa gasim forme de finantare pe termen lung".
  • "Reducerea consumului in Romania este semnalat deja si el va determina, dupa parerea mea, un al doilea val al recesiunii anul viitor. Vom continua recesiunea. Noi nu vorbim de relansare economica, noi vorbim de reducerea cheltuielilor in mod arbitrar, fara criterii, nu facem o analiza de impact, nu facem o analiza de oportunitate, totul e la plesneala".
  • "Demagogia si minciuna e unul dintre motivele pentru care nu iesim din criza. Ma uit la ce se intampla si va spun ca raul care l-a putut face Traian Basescu in anii de cand e presedinte va fi foarte greu de recuperat".
  • "Avand in vedere caracterul infect al lui Traian Basescu ...s-a intamplat un lucru foarte simplu. Trustul de presa pe care l-am fondat nu a vrut sa fie obedient si nu a fost niciodata in serviciul vreunei puteri. Iliescu imi spunea <>, Constantinescu m-a intrebat daca dorim sa fim prieteni, iar Basescu m-a tot invitat sa transformam trustul de presa intr-o gazeta de perete a domniei sale. Refuzul meu a determinat din partea lui Iliescu si Constantinescu un comportament rezervat si civilizat si din partea domnului Traian Basescu un comportament care-l vedeti cu totii - sunt principalul mogul rau care vreau sa fac rau romanilor si Romaniei si toate aceste discursuri de la Congres au o principală cauza - nu am fost de acord ca acest trust de presa (...) sa fie la remorca unui partid, nici macar la remorca unui partid pe care eu l-am fondat si l-am condus".
  • "Sadismul, lipsa de moralitate si scrupule si suflet a acestor oameni ma ingrozeste. Am ajuns in 2010 sa condamnam oamenii la moarte? Avem un singur erou participant la ambele razboaie care doarme pe strada. Asta e stat? Asta e popor? Daca noi ne batem joc de un om care e unicat in Romania, unde ne mai este demnitatea, onoarea si respectul?".