Intr-o interventie telefonica la postul B1TV, fostul ministrul al economiei, Adriean Videanu, a vorbit despre demisia sa, despre discutiile din PDL cu privire la remanierea executivului si despre obiectivele sale in interiorul partidului in calitate de prim-vicepresedinte. Videanu a apreciat ca "la nivelul Ministerului Economiei lucrurile s-au miscat chiar foarte bine in conditiile a doi ani de criza" si este de parere ca "O remaniere politica a guvernului nu se putea face decat cu oameni politici care au functii in partid".

Adriean VideanuFoto: AGERPRES

Prim-vicepresedintele PDL a declarat ca si-a depus demisia in urma cu cateva cateva luni si ca presedintele Traian Basescu si premierul Emil Boc stiau de intentia sa, dar ca nu a dorit sa plece atunci pentru a nu fi considerat un las: "In luna februarie-martie, l-am informat si pe preşedinte si pe premier ca intentionez sa-mi dau demisia din Guvern din considerente personale. Daca as fi plecat mai devreme, as fi parut un las in opinia publica pentru ca as fi plecat cand s-au luat masurile cele mai grele". Totodata, liderul democrat-liberal a precizat ca a discutat chiar joi cu Traian Basescu, insa nu l-a mai informat despre demisia sa: "Domnia sa stia de demersul meu. Am considerat ca demersul meu a ajuns la maturitate si acum este un moment propice".

"O remaniere politica a guvernului nu se putea face decat cu oameni politici care au functii in partid. Din punctul meu de vedere o remaniere in guvern care se face cu ministrul finantelor independent, cu ministrul agriculturii independent, cu ministrul muncii, care e un om politic si un foarte bun profesionist, dar nu are anvergura politica, un astfel de guvern nu ar avea credibilitate politica", a declarat Adriean Videanu.

Videanu a vorbit si despre propunerea pentru fotoliul de ministru al economiei, Ion Ariton, despre care spune ca "are si o dimensiune administrativa, si o dimensiune economica si politica importanta in interiorul PDL. Toate aceste dimensiuni cred ca il recomanda ca fiind un candidat important pentru portofoliul Ministerului Economiei. Si eu am fost unul dintre cei care l-am sustinut. Este un om foarte serios, un tip dedicat si cu o foarte bogata experienta administrativa".

Despre discutiile din interiorul partidului cu privire la remenierea guvernamentala:

"Doamna Udrea nu a cotestat primul ministru. Ea si-a spus un punct de vedere. In interiorul PDL discutiile sunt foarte sincere si directe. S-au spus puncte de vedere despre asa cum a considerat fiecare ca ar fi beneficiile mai mari in favoarea partidului. Eu am fost pentru o remaniere profunda, mi-am depus si mandatul la dispozitia primului ministru. Sunt alti colegi, mai putini la numar, au avut un alt punct de vedere, considerand ca demisia guvernului poate sa reprezinte un nou inceput pentru PDL", a spus Videanu.

Prim-vicepresedintele PDL a vorbit si despre ce isi propune sa realizeze in interiorul partidului pentru a sprijini guvernul Boc.

"In primul rand principalul obiectiv este acela de a polariza comisia economica a partidului astfel incat sa incercam ca partidul sa vina cu solutii, poate in completarea celor luate de guvern. Ne vom concentra pe politica fiscal-bugetara, care sa tina de masurile de dreapta. De ce nu, chiar o relaxare fiscala. Romania are nevoie de asa ceva, de o relaxare fiscala. Este ca momentul 2004-2005. Nu trebuie sa uitam introducerea cotei unice la acel moment. Vom face toate simularile necesare astfel incat acum dupa ce guvernul, prin masuri foarte dure si grele a stabilizat Romania, sa vina cu masurile de relansare economica", a precizat liderul democrat liberal.​