Ministrul Invatamantului, Daniel Funeriu, a acuzat in emisiunea "Nasul" (B1 TV) finantarea mediului universitar sustinand ca banii s-au distribuit adesea pe interese politice. Acesta a declarat, facand trimitere la Ecaterina Andronescu, fost ministru PSD si rector al Universitatii Politehnice Bucuresti, ca "este profund nedrept si ne aflam in prezenta unui conflict de interese atunci cand rectorul unei Universitati este si Ministrul Invatamantului, pozitie ce-i permite sa distribuie arbitrar banii."

Daniel FuneriuFoto: Agerpres

Acesta si-a continuat atacul la adresa rectorului UPB spunand ca Ecaterina Andronescu a redus peste 18 mii de posturi in 2009, doar ca nu si-a asumat aceasta masura, iar acum critica acelasi gen de masuri.

"Eu am declarat inca de la inceputul mandatului ca vom reduce 15 mii de posturi. Aceste masuri netransparente au creat mereu haos la inceput de an scolar, peste 10-12% dintre profesori nestiind la 1 septembrie la ce scoli si clase vor preda. Acum procentul este sub 1%, dovada ca ne-am organizat mult mai bine", a spus Funeriu.

Alte declaratii:

- Vom face o Lege a Invatamantului mai buna. Avem si toate premisele sa credem ca ea va trece in forma propusa. Acum a intrat in constiinta publica ca BAC-ul nu se mai poate frauda si asta e un inceput bun. Va trebui sa continuam munca de curatare a mediului scolar si universitar de frauda.

- Evaluarea pentru clasele a VIII-a s-a schimbat putin, dar trebuie sa remarcam ca, pentru prima data, BAC-ul nu se va schimba

emisiunea este in desfasurare