Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat in aceasta seara, la emisiunea "Nasul" (B1 TV), ca se platesc 69 de miliarde din totalul celor 200 de miliarde din Buget doar pentru asistenta sociala ca urmare a majorarilor facute in 2007-2008 de Guvernul Tariceanu. "Eu nu zic ca avem pensii mari, dar daca nu am fi luat toate aceste masuri de anul trecut si pana in prezent toti banii colectati la Buget s-ar fi dus pentru pensii si salarii", declara Ialomitianu care spune ca actualul Guvern a alocat in 2009 si 2010 mai multi bani pentru investitii decat Guvernul condus de liberali.

Gheorghe IalomitianuFoto: captura B1 TV

Ialomitianu spune ca TVA-ul de 24% isi produce efectele, banii se colecteaza eficient, iar incasarile la Buget sunt clar mai mari. "Politica noastra este insa de largire a bazei de impozitare si nu de introducere a noi taxe", explica ministrul.

"Domnul Vosganian a procedat in 2008 la nivel national precum primarii de comune care-si supraevaluau veniturile ca sa poata angaja legal anumite cheltuieli pentru ca in trimestrul urmator sa planga ca nu mai au nici bani pentru lumina. Vosganian l-a pacalit pe Tariceanu ca va colecta venituri de 37%, iar el nu a atras decat 32%. A mai spus ca aduce bani din fonduri europene. Nu a adus nimic. Au ramas astfel foarte multe datorii in stoc pe care a trebuit sa le platim noi in 2009. Cam acelasi lucru il vor si cei din Opozitie acum: sa terminam acum toate ivestitiile incepute in 2007, multe dintre ele inutile. Ar insemna sa epuizam de doua ori bugetul pentru asa ceva", a spus Ialomitianu.

Gheroghe Ialomitianu despre:

Impozitul forfetar: Este o decizie pe care a prezentat-o domnul premier in Parlament. In luna octombrie vom veni cu o modificare.

Drepturile de autor: Aici Ministerul s-a implicat pentru stoparea contributiilor la sursa. Oamenii nu trebuie sa se mai inghesuie pe la ghisee. Ministerul Muncii nu a avut experienta in abordarea acestei probleme.

Venitul ocazional. Aici trebuie sa venim cu niste exemple mai clare. Scrierea sau traducerea unei carti este un venit ocazional. Este vorba despre activitati care nu au caracter continuu.