Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu a declarat la emsiunea "Nasul" (B1 TV) ca odata cu noua Lege a Invatamantului sistemul va fi curatat de grupurile de interese care-l capuseaza, desi este convins ca este greu sa asanezi un sistem atat de mare ce are peste 300.000 de angajati. "Daca ministerul Educatiei ar fi o firma atunci ar fi a treia din lume ca marime dupa Posta germana si Wal-Mart", a declarat ministrul.

Daniel FuneriuFoto: Agerpres

Funeriu s-a declarat nemultumit de calitatea multor cadre didactice spunand ca nu-si doreste sa "modernizeze tara cu oamenii care au luat 5 la titularizare".

Acesta si-a indreptat tirul acuzatiilor la adresa Sindicatelor de care spune ca nu reprezinta in mod real profesorii, acestia fiind mult mai bine reprezentati de Asociatiile profesionale care sunt mai bine structurate si stiuc e vor si ce e de facut. "Sindicatele au transmis sistematic informatii falsepentru a genera confuzie. Le spun tuturor profesorilor ca legea se aplica unitar pentru toata lumea", a transmis Funeriu.

Referindu-se la protestele anuntate pentru marti, Funeriu a sustinut ca o parte a liderilor sindicali i-au cerut sa numeasca anumiti directori pentru a renunta la greve. "Lideri sindicali care maine ameninta ca fac miting in fata Cotrocenilor veneau asta-vara la mine si se milogeau la minister sa nu le tai normele sau sa le pun directori", a declarat ministrul.

Ministrul Educatiei nu a facut decat sa reia vechile teme: incompatibilitatea parlamentar-rector, situatia scolara a fiicei sale si de ce nu invata ea intr-o scoala romaneasca, problema diplomelor sale etc., declaratiile de substanta lipsind.