Dinu Patriciu a declarat, marti seara, la emisiunea "Nasul" (B1 TV) ca statul roman nu a avut niciodata o "actiune de aur" la Rompetrol si nu putea prin urmare sa aiba vreun cuvant de zis la vanzarea companiei catre kazahi. "Statul roman nu avea de ce sa intervina, mai ales ca eu nu am vandut actiunile Rompetrol Rafinare-care a ramas tot proprietatea grupului Rompetrol, ci am vandut actiunile grupului Rompetrol care e o companie din Olanda", a explicat omul de afaceri.

Dinu PatriciuFoto: HotNews.ro

Intervenit telefonic in cadrule misiunii, acesta a reluat declaratiile facute in timpul zilei sustinand ca nu are datorii la statul roman, ca nu si-a asumat niciodata datoriile invocate de ANAF si sustine ca a luat in calcul si returnarea Rafinariei Petromidia imediat dupa semnarea contractului.

"Datoriile astea n-au existat niciodata. Au fost datoriile statului catre el insusi, dinainte de privatizare. Nu le-am asumat", a spus Patriciu.

El a adaugat ca datoriile pe care le-a preluat in urma contractului de privatizare erau de 108 milioane de dolari.

"De fapt, erau 285, dar eu am preferat sa raman cu ele, iar la ele s-au adaugat dobanzi si penalitati si asa au ajuns la 572, datorie virtuala, care n-a existat niciodata. A statului catre el insusi", a explicat omul de afaceri care spune ca ar fi putut da inapoi atunci rafinaria si sa ia inapoi cele 50 de milioane de euro.