Sapte sau opt parlamentari ai coalitiei de guvernamant "tatoneaza" in prezent PSD-ul, in vederea motiunii de cenzura din aceasta toamna, a declarat la RFI liderul senatorilor social-democrati, Ilie Sarbu.

Descarca fisierul audio in format MP3

El sustine ca de fapt nu PSD-ul ii "seduce" pe parlamentarii altor partide, ci invers, argumentele pentru votarea motiunii venind de la acei parlamentari.

"Sunt deja multi colegi, multi, sigur, la proportia noastra de la Senat, la Camera poate sunt putini, daca vorbim de sapte-opt oameni, care deja isi pun aceasta problema. Sapte-opt oameni care tatoneaza terenul, discuta cu noi, unii sunt speriati, inca mai exista aceasta frica, aceasta teroare, care a intrat in sufletul romanilor, nu numai al politicienilor, ca nu se stie in ce secunda se poate face un dosar oricaruia dintre noi. Sunt inca sub impulsul acestei mentalitati, dar unii sunt hotarati", explica Ilie Sarbu.

El spune ca parlamentarii Puterii se tem ca trebuie sa dea socoteala in fata alegatorilor din propriile colegii, pentru situatia economica a tarii: "Cat priveste votul, cred ca el nu va mai putea fi controlat, asa cum se obisnuieste, cu bilele la vedere. Dar oricum, totul depinde de fiecare dintre cei care dupa aceea se vor intoarce in colegii, sa le explice oamenilor de ce la 80 si ceva la suta la cat a ajuns nemultumirea romanilor, totusi tu, ca reprezentant al unui colegiu vii si votezi invers, adica impotriva convingerii celor care te-au trimis in Parlament".

Liderul grupului PSD din Senat afirma ca parlamentarii care "tatoneaza terenul" sunt din toate partidele aflate in Guvern. "Oamenii sunt de la PDL, de la UNPR, chiar de la UDMR sunt oameni care stau pe ganduri la ora actuala. De data asta, argumentele nu sunt ale noastre, noi doar confirmam. Argumentele vin din partea dansilor, care ne spun ceea ce spunem si noi, ca nu se mai poate, ca nu exista o directie buna in care merge Romania, ca actualul Guvern nu e capabil sa scoata tara din criza. Deci nu incercam noi sa-i convingem sau sa-i seducem politic, asa cum se mai intampla, cu diverse promisiuni. Noi avem o discutie prieteneasca, chiar barbateasca, le explicam ca vad si ei ce se intampla. Argumentele de data aceasta sunt de partea lor", declara Ilie Sarbu.

Seful senatorilor social-democrati descrie plastic situatia in care se afla Romania in prezent: "Suntem nu la un pas de prapastie, suntem in prapastie si nu mai stim sa urcam, suntem in fundul vaii".