Prim-ministrul Emil Boc a declarat, intr-un scurt interviu acordat TVR ca "stimulentele se pot acorda acelor persoane putine, care si-au depasit planul si au adus mai multi bani la buget, iar maniera discriminatorie de acordare a stimulenetelor e incorecta in raport cu ceilalti bugetar".

Emil BocFoto: Hotnews

"Legea este singurul lucru de nenegociat. Cei care sunt performanti si isi depasesc planul potrivit legii au dreptul la stimulente. Maniera diferentiata de acordare nu mai poate continua. In momente de austeritate nu poti avea pretentia sa ai masuri diferite" a declarat premierul.

"Maniera in care se acorda stimulente nu este corecta raportat la ceilalti bugetari. Eu ca si guvern daca nu pastrez echilibru, va fi greu sa trecem peste asta", a spus Boc.

"Legea si legalitatea este singurul criteriu de ghidare. Ideea de stimulent presupune ca ai facut ceva in plus, iar daca exista aceasta situatie, atunci stimulentele se vor acorda", a continuat Emil Boc.

Intrebat daca va ceda presiunilor opozitiei, in cazul Robertei Anastase Emil Boc a replicat ca opoztia este libera sa-si impuna punctele de vedere.

"Guvernul nu va ezita sa-si asume raspunderea pentru acele proiecte de lege importante", a mai spus Emil Boc.​