Ilie Nastase a declarat in emisiunea "Nasul" (B1 TV) ca declaratiile sale referitoare la "deportarea tiganilor in Harghita" au fost gresit interpretate. "Eu nu am spus sa-i deportam pe toti tiganii ci doar sa-i trimitem in Harghita pe infractori. Am zis Harghita la intamplare. Daca as fi spus Botosani nu s-ar mai fi suparat nimeni", a declarat celebrul tenismen

Ilie Nastase, acuzat de discriminareFoto: Agerpres

Acesta s-a plans insa de faptul ca a trebuit sa umble cu translator in Harghita cand candida la Parlamanet din partea PSD. Ilie Nastase spune ca este gata sa plateasca amenda daca de CNCD este vinovat, dar crede ca ar trebui afisat un cod unitar de comportamnet dupa care "si dl. Tokes sa fie condamnat pentru ca vrea ba Baia Mare, ba nu stiu ce...".

Invitat in cadrul emisiunii, alaturi de Ilie Nastase, a fost si Madalin Voicu. Acesta crede ca declaratia lui Ilie Nastase a fost interpretata gresit, "el fiind putin si mai sangvin", dar a transmis un avertisment si pentru conetnicii sai spunand ca ar trebui trimis un avertisment clar "ciorilor borate" care comit infractiuni si de pe urma carora au de suferit toti tiganii cumsecade care muncesc corect in strainatate.

Madalin Voicu crede ca toata lumea are partea sa de vina in 'scandalul expulzarii tiganilor": O parte a tiganilor fiindca comit infractiuni; Franta ca nu respecta normele de drept international si Romania ca nu are politici eficiente in acest sens, iar discriminarea tiganilor continua "nu la nivel de stat, ci de la om la om. "Sa nu punem toate relele pe spatele tiganilor fiindca, va spun, tiganii nu sunt infractori adevarati ci gainari. Nu am auzit pana acum de vreun tigan care sa devalizeze vreo banca", a declarat Voicu.

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii s-a autosesizat dupa declaratiile lui Ilie Nastase, publicate de cotidianul ProSport. Fostul mare sportiv a afirmat ca "Stiti ce as fi facut eu daca eram presedintele Romaniei? I-as fi trimis pe tigani in Harghita, ca oricum acolo sunt foarte multi maghiari si vreo 12 romani. Le-as crea conditii. In felul acesta s-ar schimba si componenta etnica a zonei. Ceausescu a gresit. Trebuia sa faca in Harghita ce au facut rusii in Basarabia."