Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, a declarat la Europa FM ca social democratii doresc introducerea unui impozit progresiv care sa satisfaca si electoratul PNL.

"Noi avem ca tinta principala nu sa fim zapcii celor care au venituri mari, ci sa ajutam categoriile largi care au venituri mici, si anume sa le reducem impozitul. Si atunci vrem ca cei care au venituri mari sa stea linistiti pentru ca nu vor fi afectati de o impozitare mai mare, dar cei care au venituri mai mici sa le reducem impozitul. Si atunci discutam de 16% care este si acum, si sub 16% venim cu o chestie, de fapt nu e o chestie progresiva, este ceva regresiv, sau, ma rog, este o impozitare diferentiata, si anume 8,12 si 16%".

Invitat la "Catedra de Politica", Liviu Dragnea a spus ca prezenta lui Sorin Oprescu la Congresul extraordinar al PSD nu s-a dorit a fi o palma la adresa liderului PSD Bucuresti, Marian Vanghelie.

In ceea ce priveste lipsa lui Mircea Geoana din lista vorbitorilor la Congresul extraordinar PSD, Liviu Dragnea a declarat ca seful Senatului a dezamagit conducerea PSD cu scrisoarea catre membri partidului si ca a dat dovada de infantilism politic.