Despre Mircea Geoana

Crin AntonescuFoto: Agerpres

Crin Antonescu a declarat la emisiunea "Nasul" (B1 TV) ca a crezut in victoria lui Geoana in alegerile prezidentiale "avand niste garantii sau niste sanse ca lucrurile pot fi controlate". Liderul PNL recunoaste ca iesirea lui Mircea Geoana, care anunta ca va schimba procurorul general daca va fi presedinte, in acelasi timp in care se anunta arestarea lui Nicolae Popa, a fost "cam tam-nesam", dar spune ca i se pare suspect si faptul ca Popa a fost arestat tocmai in preajma finalei la prezidentiale.

"Va spun ca Mircea Geoana ar fi fost alta persoana daca ar fi devenit presedinte", spune Antonescu. Acesta recunoaste ca liderul PSD a fost ajutat in campania electorala de televiziunile Realitatea TV si Antena 3, dar si de TVR1, insa spune ca aceasta televiziune "nu a avut suficienta influenta".

Referindu-se la vizita lui Geoana la Moscova in preajma alegerilor: "N-am inteles nici atunci si nici acum de ce Mircea Geoana nu a raspuns direct ce a facut atunci in Rusia. Eu l-am intrebat fiindca era presedintele Senatului si mi se parea normal sa raspunda repede, mai ales ca am inteles ca nu e era nimic deosebit. Si presedintele Basescu stia dar a preferat sa nu spuna nimic decat atunci cand i-a convenit lui si, anume, in timpul dezbaterilor"

Despre Traian Basescu

Crin Antonescu spune ca nu-l considera pe Traian Basescu "raul absolut", dar crede ca acesta a fost foarte nociv pentru Romania si ca nu a facut nimc din ceea ce a promis:

"Eu sunt crestin, sunt credincios...n-as spune chiar practicant. Nu zic ca raul absolut e Basescu. Raul absolut e diavolul, dar el are de-a face de lucru cu multi. Basescu e raul numarul 1 al Romaniei acum. Mandatele lui sunt un esec si nu a facut nimic din ce a promis, dar presedintele este sinteza pana la urma a clasei politice actuale".

Despre motiunea de cenzura

Liderul liberalilor spune ca este ceva mai sceptic azi fata de reusita motiunii de cenzura in urma propunerilor facute cu PSD si a raspunsului formulat de acestia. "Am facut si facem totul pana miercurea viitoare ca motiunea sa reuseasca. Sunt mai sceptic azi decat ieri in ce priveste rezultatul fiindca le-am facut celor de la PSD niste propuneri dar raspunsul presedintelui Ponta ma face sa ma indoieli..."

Crin Antonescu spune ca nu este suficient insa ca motiunea sa treaca si Guvernul sa cada, ci este nevoie ca Opozitia sa realizeze o majoritate solida pentru a se prezenta in fata presedintelui Basescu si a-i cere sa numeasca un anumit premier pentru a evita renumirea actualului premier si Guvern.