Emil Boc da vina pe Valentin Iliescu si secretarii de stat pentru votarea reducerii TVA la alimente
Vorbind despre Legea Invatamantului premierul spune ca au apelat la asumarea ei fiindca aceasta a ramas blocata la Senat din luna mai si, pentru ca nu au majoritate in Comisii si nici in birourile permanente, nu pot ajunge la faza in care legea sa fie dezbatuta in plen. "Am recurs la asumare fiindca mai e nevoie de adoptarea de numeroase acte normative pentru aplicarea ei. resping acuzatia Opozitie ca noi ne puteam asuma rapsunderea fiindca ei au depus o contestatie la Curtea Constitutionala. Aceasta sesizare s-a facut dupa anuntarea asumarii, iar legea statului nostru nu prevede nicio restrictie in aceasta privinta" spune Boc.
"Nu cunosc motivatia protestului anumitor profesori fiindca Legea actuala este in special in folosul lor. 25% din programa scolara este lasata la latitudinea profesorilor pentru a-si acomoda predarea la nivelul fiecarui elev. In invatamantul superior dispare criteriul de vechime si ramane doar criteriul performantei. Dispare nepotismul la conducere, plagiatul este drastic sanctionat, o clasificare a Universitatilor si a orelor de studiu astfel incat parintii si elevii sa stie exact la ce institutie aleg sa invete... O si mai sunt cel putin 15-20 de argumente pentru aceasta Lege", a sintetizat seful Guvernului.
Despre Ordonanta 50
Emil Boc recunoaste ca FMI le-a "sugerat" ca prevederile Ordonantei 50 sa nu se aplice retroactiv, dar a evitat raspunsul spunand ca problema se afla acum pe masa Parlamentului, iar "PDL-ul nu are majoritate in Comisia de buget-finante".
Discutiile cu Fondul despre scaderea cotei unice si marirea salariilor
Si la acest subiect premierul a evitat raspunsul spunand: "Nu vreau sa fiu nepoliticos, dar fiind in faza negocierilor nu as vrea sa trag concluziile inainte de a le trage impreuna cu partenerii din forurile europene"

Se vor întoarce și studenții în amfiteatre din semestrul al doilea? Universitatea București: Cursuri online în continuare, cu mici excepții. UBB: Se conturează varianta hibrid
INTERVIU cu ambasadorul României la Berlin, Emil Hurezeanu: Prin trecut și „milionul de mesageri români din Germania, ne leagă de această țară și germani un extraordinar patrimoniu comun”
Kremlinul ripostează, după imensul succes online al anchetei lui Navalnîi despre "palatul lui Vladimir Putin" / Tinerii se mobilizează în special pe Tik Tok pentru protestele anunțate sâmbătă în întreaga Rusie
Cutia neagră a banilor publici. Secretariatul de Stat pentru Culte a alocat anul trecut o sumă record de 750.000 de lei Mănăstirii „Sf. Cuv. Parascheva", ctitorită de PF Daniel. Ani la rând Curtea de Conturi a constatat nereguli la SCC
Oamenii invizibili: Bolnavii cronici nu se pot programa la vaccinare din cauză că statul român nu a știut niciodată câți sunt / "Dacă ar exista registre de pacienți, ar dispărea toate serviciile și decontările fictive"