Elena Udrea a facut miercuri seara, la emisiunea 100% de pe B1TV, mai multe dezvaluiri si precizari in ceea ce priveste "dosarul Alro" si acuzatiile ce i-au fost aduse in aceste zile. Astfel, Udrea spune ca cei 4 milioane de euro despre care s-a spus ca au fost dati spaga de Alro lui Traian Basescu au fost dati lui Energy Holding pentru a rascumpara contractul acestora cu Hidroelectrica. Udrea a prezentat documentul si a declarat ca Nastasiu stia perfect despre acest lucru dar a dezinformat.

Elena Udrea in studioul HotNews.roFoto: HotNews.ro

Liderul PDL l-a atacat puternic pe fostul procuror spunand ca acesta s-a dus cu dosarul Alro la presedintele Basescu ca sa intervina pentru anularea sanctionarii sale, dupa ce l-a eliberat pe Omar Hayssam si a facilitat astfel fuga acestuia din tara, insa presedintele l-a respins si i-a spus "sa urmeze calea legala". Despre Ciprian Nastasiu, Elena Udrea a mai spus ca acesta lucreaza intr-un cabinet de avocatura, care il consiliaza pe Dinu Patriciu.

Udrea despre jocul facut de Nastasiu

  • Nastasiu este omul care l-a eliberat pe Omar Hayssam pe motive medicale si a "uitat" sa instituie masurile restrictive necesare in acest caz inlesnind astfel plecarea din tara a acestuia
  • Suma de 4 milioane de dolari, care se spune ca a fost platita la Cotroceni, a fost platita de Alro Slatina catre Energy Holding, insa i-a platit pe un act aditional pentru a li se ceda contractul pe care Energy Holding il avea cu Hidroelectrica. Deci, Energy si-a luat in avans profitul. Alro sunt asadar fraierii din energie si nu baietii destepti. Dupa memoriile lor, presedintele Basescu si-a dat exact seama de jocurile facute de baietii destepti din energie ca Grivco sau Energy si a iesit public sa atraga atentia. Ciprian Nastasiu stie sigur lucrurile astea fiindca sunt in dosar, dar a preferat sa dezinformeze.
  • In 2008, la trei ani dupa prezenta lui Alro la Cotroceni, dl Nastasiu cere ascultarea telefonului meu si al dl Stolojan pentru chestiunea cu Alro. Si daca am fi fost implicati, ce puteai sa mai afli dupa trei ani? In realitate, el a construit acest dosar cu care s-a dus la presedintele Basescu, incercand sa-i propuna un schimb: dosarul in care erau ascultati consilierii sai contra renuntarii la sanctionarea sa. Singur marturiseste intr-un interviu ca i-a cerut o intalnire presedintelui Basescu spunandu-i ca are un dosar cu fostii sai consilieri, iar presedintele l-a refuzat spunandu-i sa urmeze calea legala.
  • Nastasiu lucreaza intr-un cabinet de avocatura care-l consiliaza pe Dinu Patriciu.
  • In 2009, Nastasiu a cerut 50.000 de euro sa faca aceasta declaratie. Era discutia dintre dl Vantu si Nistorescu in care ei vorbeau despre declaratia lui Nastasiu, ca am fi luat 4 milioane de euro la Cotroceni. Acum, daca a dat aceste informatii inseamna ca si-a primit banii sau le-a dat gratis.

Elena Udrea a anuntat, intr-un interviu pentru MEDIAFAX, ca l-a dat in judecata pe fostul procuror Ciprian Nastasiu pentru calomnie.

Despre implicarea sotului sau, Dorin Cocos in "dosarul Alro" Elena Udrea a precizat ca nu este nimic ilegal si ca in perioada cand lucra la Cotroceni a vorbit despre acest subiect cu toata lumea, putea afla de oriunde.

Elena Udrea despre Baconschi

  • Baconski este un plus adus PDL, este credibil pentru un anumit segment al societatii de care partidul se indepartase. Consider ca si platforma sa ajuta partidul.

Despre decizia Curtii Constitutionale privind neconstitutionalitatea Legii Educatiei

  • Cred ca se putea da si o decizie in favoarea Guvernului. Pe bune dreptate UDMR au fost mahniti. M-as bucura ca aceasta decizie sa fie una onesta si nu niste interese a celor din invatamantul superior.