Presedintele de onoare al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat in aceasta seara la "Sinteza zilei" (Antena 3) ca pana la 1 februarie Coalitia va fi rsturnata si va fi realizata o noua majoritate Parlamentara care va trebui sa-l suspende pe presedintele Traian Basescu. Parlamentarii pot fi orice numai sinucigasi nu, iar viitorul lor depinde de reactia din in urmatoarele luni. Prima actiune, repet, trebuie sa fie suspendarea urmata de schimbarea guvernului, propus de un presedinte interimar", a declarat Voiculescu.

Dan VoiculescuFoto: AGERPRES

Alte declaratii:

Situatia Coalitiei si a Opozitiei

  • Eu cred ca ne-am obisnuit sa ne uitam in gura lui Traian Basescu si nu ne invatam minte ca acest om nu are legatura cu functia pe care o detine. L-am ascultat si spune numai prostii. Dl. Presedinte ar trebui sa stie ca daca nu se dezvolta coonsumul, nu se dezvolta nici industria.
  • Traian Basescu intotdeauna a rezistat si castigat reusind sa imagineze adversari si sa provace discordie intre opozantii politici. Dupa parerea mea, Romania are o problema majora- instabilitatea politica, care aduce instabilitate economica, o rezerva a investitorilor straini care se vor abtine de la a investi indiferent de domeniu. Coalitia e foarte fragila si e foarte probabil sa fie rasturnata.
  • Pana la 1 februarie, vom avea miscari in interiorul Parlamentiului care vor crea o noua majoritate, care va trebui sa-l suspende pe presedinte. Parlamentarii pot fi orice numai sinucigasi nu, iar viitorul lor depinde de reactia lor in urmatoarele luni. Prima actiune, repet, trebuie sa fie suspendarea urmata de schimbarea guvernului, propus de un presedinte interimar.
  • Traian Basescu cauta sa aiba un adversar bine identificat cu care sa se lupte. Fara adversar el nu poate respire. Nu e treaba mea sa aleg intre Geoana si Antonescu.
  • Acuzatiile pe care tot incearca Basescu sa mi le aduca au o singura cauza: trustul de presa care nu vrea sa ii cante in struna si sa arate realizarile minunate ale Romaniei in epoca Traian Basescu. Trustul meu are menirea sa informeze corect.

Legea educatiei

  • Nu cred ca PSD, PNL si PC vor fi de accord ca istoria si geografia sa fie predate in alta limba. In legatura cu promulgarea legii, daca Traian Basescu o va promulga, nu exista argument mai bun pentru a porni procedura de suspendare. Solutiile economice ale lui Voiculescu Presedintele spune ca solutii economice din partea opozitiei nu exista. Ceva mai fals nu exista.

Solutiile economice ale lui Voiculescu

  • Presedintele spune ca solutii economice din partea opozitiei nu exista. Ceva mai fals nu exista.
  • As vrea sa aduc aminte guvernantilor ca acum exista suta de milioane de euro, poate chiar un miliard care sunt in buzunarele unor straini: Electroputere Craiova are 120 de milioane de lei restante la bugetul de stat si e detinut de Al Arab din Arabia Saudita- datorie la statul roman. De ce nu o recuperam? Invest Romit, la fel, ca si Rafo Onesti, care are propietarii in Rusia, cu alte sute de milioane. De ce guvernul Boc nu le recupereaza?
  • Subventiile nejustificate economic sau social catre firmele private valoreaza 100 de milioane de euro.
  • Impozitaterea profiturilor capitalurilor speculative.
  • Bonuri compensatorii si astfel am rezolva problema celor care au problema in a-si plati ratele, care nu au solutii. Banca nu ar avea niciun risc astfel.
  • FMI-ul are grija de-asi recupera banii. Cred ca guvernul nu realizeaza in ce situatie va fi Romania atunci cand guvernul Boc va pleca.
  • O alta solutie poate fi legata de cum tratam imrpumuturile externe. E pregatit ministerul finantelor sa rostogoleasca de asa natura imprumuturile, incat sa permita intrarea intr-un circuit economic, pentru a crea un respiro? Romania ar putea imprumut bani de la un stat care era intr-un timp foarte apropiat Romaniei, China.
  • Stiati ca doamna ministru Udrea are un plan, pe care daca l-ar afla romanii… A cerut tuturor primarilor PDL sa le dea planurile de investitii pe infrastructura si are in minte sa le contracteze acum, sa dea un mic avans iar plata sa se faca cand se va termina lucrarea, dupa 2012. Atunci cand presupune domnia sa ca nu conteaza cine plateste, oricum nu actualul guvern.