Vasile Dancu a declarat in cadrul emisiunii "100%"(B1 TV) ca Victor Ponta nu a reusit o schimbare vizibila in PSD, dar a aafcut multe lucruri bune si a invatat din greselile celorlalti lideri ai social-democratilor, dobandind o "inteligenga sociala" foarte importanta. Despre relatia cu PNL, Dancu spune ca Ponta a mostenit aceasta relatie. Mircea Geoana l-a fortat practic sa intre in aceasta relatie. A fost vorba de un mariaj din interes", spune liderul PSD.

Vasile DancuFoto: captura B1 TV

Dancu spune relatia cu PNL-ul a devenit necesara cand liberalii au fost la putere si era nevoie de a avea acces la banii pentru teritoriu: primarii, prefecturi etc. Tariceanu era un lider inteligent, a avut foarte multi bani atunci la dispozitie in lupta cu Basescu si consider ca a fost o mare greseala ca s-a renuntat la el ca lider al PNL. Tariceanu a reusit un lucru unic, sa faca din PNL un partid puternic de functionari publici. Ori asta a insemnat un partid cu un puternic sprijin politic in administratie, iar daca PNL are acum aproape 20% i se datoreaza lui Tariceanu".

Acesta mai apreciaza ca, daca va continua sa se distanteze de PSD, Crin Antonescu risca sa izoleze PNL pe scena politica.

textul se actualizeaza