Basescu a intervenit, luni seara, la B1TV, pentru a oferi propria interpretare a imaginilor de la summit-ul NATO de la Lisabona in care pare a-l ruga pe presedintele francez sa stea de vorba si acesta il refuza. Seful statului a spus ca i-a multumit lui Sarkozy pentru sprijinul Frantei fata de aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, informeaza Mediafax.

Traian BasescuFoto: Agerpres

"Asa a fost scena. El a spus <>, ceea ce am si facut. Problema mare este ca si eu si Sarkozy dam din maini mereu".

Presedintele Traian Basescu a avut, vineri dupa-amiaza, la summitul NATO de la Lisabona, la scurt timp dupa momentul fotografiei de grup a sefilor de stat si de guvern prezenti, un scurt schimb de replici cu omologul francez, Nicolas Sarkozy.

Momentul a fost surprins de la distanta de camerele TV, astfel incat dialogul celor doi presedinti nu se aude, insa in imagini se vede ca cei doi gesticuleaza in timpul discutiei.

Seful statului roman l-a oprit pe Sarkozy, dupa fotografia de familie a liderilor prezenti la summitul NATO, iar cei doi au schimbat cateva replici, dupa care presedintele francez l-a salutat scurt pe omologul roman si s-a indepartat.

Traian Basescu s-a indreptat apoi spre premierul italian, Silvio Berlusconi, care vorbea cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban. Basescu si Berlusconi au avut o discutie insotita de asemenea, de gesturi, oficialul italian facand in cateva randuri semne cu degetul la cap.

Relatiile dintre Romania si Franta sunt marcate, in actualul context, de subiecte precum expulzarile romilor si pozitiile autoritatilor de la Paris referitoare la eventuala amanare a aderarii tarii noastre la spatiul Schengen. (R.M.)